Спасатели поздравляют жителей Добропольского района с Днем Независимости и призывают придерживаться правил пожарной безопасности

Переглядів: 1021 0 21.08.2014 в 14:07:35 Новини МНС
Спасатели поздравляют жителей Добропольского района с Днем Независимости и призывают придерживаться правил пожарной безопасности

Безпечно відсвяткувати

   В неділю, 24 серпня, Україна святкує 23-й День Незалежності. Це державне свято прийнято вважати датой створення держави Україна в сучасному стані.

   Зазвичай під час свят стрімко зростає кількість пожеж, які виникають внаслідок порушення правил пожежної безпеки. Щоб святкування  не призвело до біди, рятувальники закликають людей дотримуватися правил пожежної безпеки!

   Багато святкувань сім’ями проводиться біля води. Не залишайте дітей без нагляду біля водойм. Безпека дітей на воді забезпечується   супроводом дорослих. Вони зобов'язані не допускати купання дітей в невстановлених місцях, плавання на непристосованих для цього засобах.

   На теперішній час на території України суха, повітряна погода. Полум’я  у такому випадку розповсюджується з великою швидкістю. Вогонь може перейти на споруди, що розташовані поряд. Щоб не допустити таких випадків не кидайте непогашені  недопалки, сірники. Винуватцями пожеж стають не тільки дорослі, але і діти — вони бавляться, підпалюють суху траву та не здогадуються, які сумні наслідки можуть бути від гри з вогнем. Тому  зупиняйте небезпечні вогняні забави. Не проходьте повз них!

   Також виникнення надзвичайних подій та ситуацій  може статися через піротехнічну продукцію, яку громадяни полюбляють застосовувати у святкові дні. Рятувальники закликають купувати піротехнічні засоби лише у спеціально призначених магазинах, за наявності сертифікатів на товар та відповідного маркування на ньому. Заборонено застосовувати вологу піротехніку, з явними механічними пошкодженнями, з простроченим терміном придатності. Перед запусканням салюту необхідно його добре закріплювати. Застосовувати піротехнічні вироби треба подалі від місць із масовим перебуванням людей, ліній електропередач, лісових масивів тощо; не можна запускати їх з балконів та дахів.

   Пам’ятай! Від твоєї дисциплінованості, відповідального ставлення до вимог безпеки залежить як твоє життя та здоров’я, так і життя та здоров’я оточуючих тебе людей. Свято запам’ятається надовго, якщо воно пройде без проблем. А подбати про це повинні Ви самі.

   Зі святом, Вас, шановні громадяни!


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх