Щодо забезпечення паливом на побутові потреби пенсіонерів ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля»

Переглядів: 1904 0 03.03.2021 в 08:30:59 Новини підприємств
Щодо забезпечення паливом на побутові потреби пенсіонерів ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля»

Враховуючи велике соціальне значення для Добропільського регіону забезпечення паливом на побутові потреби пенсіонерів ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», повідомляємо актуальну інформацію з цього питання.

Пенсіонери підприємств вугільної промисловості забезпечуються паливом на побутові потреби відповідно до ст. 43 Гірничого закону України та пункту 12.10 Галузевої угоди між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України і всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості.

Підпунктами 12.10.8 і 12.10.9 Галузевої угоди визначено, що пенсіонери вугільних підприємств забезпечуються побутовим вугіллям тим підприємством, з якого вони вийшли на пенсію, або правонаступником даного підприємства. І саме у цьому є питання. Справа у тому, що пенсіонери, які виходили на пенсію з ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля», звільнялись не з ДП «Добропіллявугілля - видобуток» (оскільки ДП «Добропіллявугілля - видобуток» почало працювати зовсім недавно, з 26 січня 2021 року) і крім того, ДП «Добропіллявугілля - видобуток» не є правонаступником ні ДП «Добропіллявугілля», ні ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля». Тому з юридичної точки зору, на даний момент не виконуються ні перша, ні друга визначені законодавством умови для забезпечення побутовим паливом пенсіонерів, які звільнились на пенсію з ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля».

Для того, щоб вирішити це складне питання, адміністрація ДП «Добропіллявугілля - видобуток» разом з профспілковими організаціями вугільної галузі докладають зусилля. ДП «Добропіллявугілля - видобуток» є державним підприємством і правовою підставою для забезпечення паливом на побутові потреби пенсіонерів ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» може бути рішення уповноваженого органу управління, яким являється Міністерство енергетики України.

В.о. Генерального директора ДП «Добропіллявугілля - видобуток»                   О.І. Коваль, а також профспілкові організації вугільної галузі неодноразово звертались до Міністерства енергетики України, інших державних органів, а також до керівництва ТОВ «ДТЕК» з метою визначити формат і отримати підписаний документ, на підставі якого ДП «Добропіллявугілля - видобуток» отримає правові підстави для забезпечення паливом на побутові потреби пенсіонерів ДП «Добропіллявугілля» та ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля».

На сьогоднішній день ДП «Добропіллявугілля - видобуток» очікує відповіді на ці ініціативи, докладаючи максимум зусиль для вирішення даного соціально-значущого питання.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх