Що страшніше грип чи коронавірус: або в аптеках Добропiлля немає медичних масок

Переглядів: 1246 0 02.03.2020 в 10:30:52 Новини охорони здоров'я
Що страшніше грип чи коронавірус: або в аптеках Добропiлля немає медичних масок

Станом на 27 лютого 2020 року у світі зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 801 - летальні. Одужало вже 32 897 осіб.

На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 у 17 країнах (Італія - 400, Німеччина - 21, Франція - 17, Іспанія - 12, Великобританія - 9, Хорватія - 3, Австрія - 2, Росія - 2, Фінляндія - 2, Швеція - 2, Ізраїль - 2, Швейцарія, Греція, Грузія, Норвегія, Північна Македонія, Бельгія - по одному випадку).

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 поки що не зафіксовано. Стали відомі перші результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах на новий коронавірус. Результати усіх 48 тестів — негативні.

Утім, в Італії зафіксували перший випадок зараження серед громадян України. Журналістка Мар’яна Сороневич повідомила: “У регіоні Кампанія, 25-річна українка позитивна на коронавірус, щоправда стан здоров’я її не критичний. Дівчину перевели у інфекційну лікарню „Котуньо“ у Неаполі Родину дівчини та тих, з ким вона мала контакт, відправили на карантин.”

Нагадаємо, що також у Чернівцях госпіталізовано двох людей, які повернулися з Італії з підозрою на коронавірус. З 24 лютого розпочався скринінг температури у людей, які в’їжджають на територію країни. Наразі контроль температури здійснюється в аеропортах, а також у визначених пунктах пропуску на західному кордоні країни. На цих пунктах працюють епідеміологи, бригади екстреної допомоги.

У той же час Міністерство охорони здоров’я України поінформувало, що за період з 17–23 лютого на ГРВІ захворіли 217 459 людей, із них понад 61% — діти. А з початку епідемічного сезону — вже 48 людей померло від ускладнень грипу.

Ще два тижні тому наші кореспонденти обійшли аптеки м. Добропілля і одноразові медичні маски тоді були. Сьогодні ж, завітавши в аптеки міста, дізналися від фармацевтів, що медичних масок не має в продажу, і коли буде нова поставка масок, вони не знають. Говорять, що люди «розкупили маски з шаленою швидкістю». Одна з покупчинь ліків відреагувала на моє запитання: «А Ви знаєте, і в Інтернет-магазині масок теж немає, тож будемо скоро їх шити, поки ще марля в аптеках є».

 


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх