В Шаховской громаде размышляют об общественном бюджете

Переглядів: 865 0 25.07.2018 в 09:00:03 Новини району
В Шаховской громаде размышляют об общественном бюджете

Шахівська сільська громада поки не запровадила бюджет участі, але Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування проводить цикл виїзних консультацій щодо вивчення ситуації та готовності ОТГ впроваджувати цей процес.

    З Наталією Штагер, юристом Шахівської сільської ради, зустрівся Сергій Івахнін, радник Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». В ході обговорення дійшли до висновку, що без додаткових знань про громадський бюджет буде складно отримати бажаний ефект від реалізації проекту. Представники громад потребують спеціального навчання, яким чином впроваджувати бюджет участі.

  «Шахівська об’єднана громада вже вийшла на той рівень, щоб запроваджувати громадський бюджет, - прокоментувала Наталія Штагер.  – Це дозволить активізувати мешканців для спільного вирішення соціальних проблем. Проте спеціалістам сільської ради поки не вистачає достатнього рівня знань та кваліфікації. Наразі йдется мова про якісне адміністрування процесу, щоб отримати потрібний ефект. Тому чекаємо тематичного навчання».


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх