Розпочато реалізацію Програми підтримки органів самоорганізації населення в місті Добропілля на 2009-2010 роки

Переглядів: 1340 1 22.09.2009 в 19:31:34 Новини місцевої влади

Розпочато реалізацію Програми підтримки органів самоорганізації населення в місті Добропілля 

на 2009-2010 роки

              Однією з основних форм участі громадян у вирішенні місцевих проблем є органи самоорганізації населення (далі по тексту - ОСН) . До них належать будинкові, квартальні комітети, комітети мікрорайонів і т.д. Нарівні з місцевими радами вони також є представницькими органами самоврядування мешканців відповідних мікрогромад.

.            Органи ОСН  покликані вирішувати досить велике коло проблем у сфері житлово-комунального господарства, благоустрою, соціального захисту населення і т.п. У багатьох містах  саме органи СОН успішно реалізують повноваження, делеговані їм органами місцевого самоврядування.

             Добропільчани також  через систему ОСН мають можливість впливати на органи місцевого самоврядування, перетворюючи владу територіальної громади на орган законних запитів і потреб громадян. Але для цього населенню необхідна підтримка, допомога та інформація. З цією метою в травні місяці  на сесії міської ради  була прийнята  Програма підтримки органів самоорганізації населення в місті Добропілля на 2009-2010 роки .

 Дана Програма реалізується виконавчими органами міської ради та громадською організацією «Голос громади».

         Мета програми: створення умов для ефективної участі добропільчан у вирішенні питань місцевого значення через розвиток та посилення спроможності системи органів самоорганізації населення.

        Програма  передбачає:

      - надання населенню консультативної, правової, інформаційної, організаційної та методичної допомоги для створення  ОСН, проведення прес-конференцій,  круглих столів,   семінарів для депутатів міської ради та посадових осіб органів місцевого самоврядування. Під час цих заходів зацікавленими сторонами буде зроблено огляд законодавчої бази, яка регламентує діяльність ОСН; розглянуто досвід інших міст , які успішно розвивають систему ОСН;будуть вивчені  проблеми, що заважають розвитку системи ОСН у м. Добропілля ; з метою урахування пропозицій будуть запропоновані до розгляду   проекти рішень Добропільської  міської ради, спрямовані  на спрощення порядку створення та організації діяльності ОСН;

 -проведення інформаційної кампанії: розміщення інформації у ЗМІ, висвітлення інформації на веб-сайті «Органи самоорганізації населення» ; друк і поширення серед населення  100 шт. буклетів з інформацією про нормативне забезпечення та порядок створення і діяльності ОСН.

         Планується також  проведення освітньої кампанії:

  -навчання представників ініціативних груп населення та  спеціалістів виконкомів місцевих рад, ;           

  -проведення прес-конференції «Удосконалення правового забезпечення діяльності органів самоорганізації», присвяченій темі розвитку та діяльності ОСН. 

 

          Всіх зацікавлених у розвитку органів самоорганізації населення   запрошуємо до співпраці   .

22.09.2009

Виконавчий комітет міста Добропілля


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
1 Vlados • 14:41:38, 24.09.2009
Меня научите:)
ComForm">
avatar
Наверх