Проти туберкульозу - всією громадою!

Переглядів: 1373 0 30.03.2012 в 13:23:25 Суспільство
Проти туберкульозу - всією громадою!

24 березня 2012 року Донецька область, Україна та весь світ відзначали Всесвітній та Всеукраїнський день боротьби з туберкульозом.

День боротьби із туберкульозом є важливою подією і має в усьому світі велике значення для підвищення рівня обізнаності людей про симптоми цього захворювання, його діагностику та лікування, а також щодо важливості встановлення ефективногоконтролю за поширенням туберкульозу.

 

В Центральній міськійбібліотеці м. Добропілля за круглим столом відбулася зустріч керівників соціальних організацій з метою вирішення питань щодо активних суспільних дійпроти розповсюдження туберкульозу серед населення міста. На зустрічі булиприсутні: 

  • Денисенко Олександр Володимирович – соціальний працівник БО«Світанок»
  • Антонова Марина Миколаївна – директор Добропільського міського центру соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді
  • Олексенко Анна Сергіївна – начальник відділу у справах сім'ї та молоді Добропільскої міської ради
  • Павленко Ірина Іванівна – голова Добропільського міськрайонного комітету товариства Червоного Хреста
  • Орос Володимир Олексійович– голова громадської організації «Добропільський центр молоді «Добро»
  • та бібліотекарі ЦМБ.

Денисенко Олександр Володимирович розповів про складну ситуацію в місті і в Україні взагалі, яка склалася у зв'язку із захворюванням людей на туберкульоз: «Кожну секунду хто-небудь у світі стає інфікованим мікобактеріями туберкульозу. В даний часодна третина населення світу інфікована туберкульозом. У 5−10% людей, інфікованих туберкульозом, розвивається активна хвороба. За свідченням Всесвітньої організації охорони здоров’я, у 16 із 61 країни Європейського регіону ситуація з туберкульозу є критичною. Другою в цьому переліку, на жаль,стоїть Україна».

Що робити за таких невтішних обставин? 

«Потрібно:

а) Дати відомості широкиммасам населення у відношенні характерної симптоматики та методів лікування туберкульозу;

б) Стимулювати людей, щомають симптоми захворювання, підозрілі на туберкульоз, пройти обстеження в тихлікувальних закладах, де застосовується стратегія ДОТС;

в) Переконати хворих натуберкульоз дотримуватися всіх рекомендацій в процесі їх лікування за методикою ДОТС».

Павленко Ірина Іванівна розказала про допомогу товариства Червоного Хреста хворим на туберкульоз ізалишила багато інформаційного матеріалу для користувачів бібліотеки.

Що можуть зробити керівникигромадських організацій і активісти міста? Тільки об'єднавши спільні зусилля назасадах партнерських відносин з організаціями і за допомогою молодих волонтерівта активних мешканців міста, потрібно проводити заходи щодо розповсюдження інформації серед населення про захворювання на туберкульоз і засоби його лікування. Присутні на зустрічі запропонували конкретні дії в цьому напрямку: надати інформацію про туберкульоз населенню міста, допомогти хворим в процесілікування від хвороби, застерегти юнацтво і молодь від пагубних звичок. 

«Слід використати всі наявні можливості для досягнення значного збільшення виявленняхворих на туберкульоз за допомогою проведення популярних освітніх програм,підвищення рівня компетентності керівних працівників щодо проблеми туберкульозув країні для прийняття ними відповідних організаційних заходів і мобілізації громадськості».

  

  

http://dobro-biblio.ucoz.ru



Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх