Шахтарі ДП «Добропіллявугілля – видобуток» повідомляють про готовність до проведення безстрокової акції протесту

Переглядів: 1975 0 27.10.2021 в 11:30:02 Новини підприємств
Шахтарі ДП «Добропіллявугілля – видобуток» повідомляють про готовність до проведення безстрокової акції протесту

Наразі Добропільська місцева організація Незалежної профспілки гірників України, окремо профспілкова організація шахти «Новодонецька» звернулись до Кабінету міністрів України, Фонду держмайна щодо критичної ситуації, яка склалася в ДП «Добропіллявугілля-видобуток».
Кабінету Міністрів України, Фонду держмайна України повернутися до розгляду питання створення акціонерного товариства за участю державних вугледобувних підприємств та публічного акціонерного товариства «Центренерго».
Встановити ринкову вартість вугілля не менше ніж 3500 грн. за 1 тонну.
Дозволити державним шахтам укладати довгострокові договори з ПАТ «Центренерго» на постачання вугілля за ринковою ціною та зменшити існуючу на сьогодні відстрочку оплати за вугільну продукцію протягом ЗО календарних днів.
Включити до Державного бюджету на 2022 рік державне фінансування для ДП «Добропіллявугілля-видобуток» з метою переоснащення шахт для забезпечення
необхідного обсягу видобутку вугілля.
«Через неефективне управління у сфері паливно-енергетичного комплексу України та щоденне поглиблення кризи в енергетичній галузі на сьогоднішній день ми маємо загрозу безпечного проходження ОПЗ 2021-2022рр., безперебійного постачання електроенергії споживачам. 
Вважаємо, що на сьогодні виникла необхідність підтримувати в необхідних обсягах видобуток вітчизняного вугілля для забезпечення потреб енергетики та металургійної промисловості, при якій держава все ж таки зробить крок до енергетичної незалежності.
У випадку продовження процесу знищення вугільного підприємства, накопичення заборгованості з виплати заробітної плати; збуту вугілля за неринковою вартістю за тонну, через що виникає постійний брак коштів для подальшої життєдіяльності підприємства, трудовий колектив шахтарів ДП «Добропіллявугілля- видобуток» залишає за собою право на проведення безстрокової мирної акції протесту під стінами Офісу Президента України, Кабінету міністрів України, Міністерства енергетики України». - йдеться у зверненні шахтарських колективів.
Як я вже говорив, до мітингів та перекриття доріг готові гірники Львівщини. Люди обіцяють вийти на вулиці з акціями протесту, якщо їм не виплатять заробітну плату.
Загальна сума зарплатного боргу перед працівниками держшахт становить 1,94 млрд грн., - повідомляє М.Волинець.


Джерело: Михайло Волинець


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх