Працівники дільниці №2 ШУ Добропільське ДП Добропіллявугілля – видобуток провели підземну акцію протесту

Переглядів: 2067 0 17.11.2021 в 08:30:15 Новини підприємств
Працівники дільниці №2 ШУ Добропільське ДП Добропіллявугілля – видобуток провели підземну акцію протесту

Попереджувальну підземну акцію протесту провели працівники дільниці №2 ВП «Шахтоуправління «Добропільське» ДП «Добропіллявугілля – видобуток».

Люди знаходились в шахті, на своїх робочих місцях, проте на годину призупинили видобуток вугілля.

Трудовий колектив держпідприємства обурений бездумною політикою керівництва, яке продає видобуте шахтарями вугілля ДП «Укрвугілля» по 1000 грн за тонну, тоді як «Центренерго» купувало тверде паливо по 2150 грн за тонну. Люди обурені ситуацією, безгрошів'ям та вбачають у цій стратегії керівництва планомірне знищення їхнього підприємства.

«Серед трудового колективу ДП «Добропіллявугілля – видобуток» виникла напружена ситуація, адже шахтарі Добропільщини зробили вагомий внесок у забезпечення державних ТЕС вугіллям, але не отримують за свою виконану роботу своєчасної та гідної заробітної плати» - йдеться у зверненні гірників державного вугільного підприємства.

Після сьогоднішньої мирної підземної акції протесту, працівники повідомили керівництво дільниці, ДП «Добропіллявугілля – видобуток», ВП «Шахтоуправління «Добропільське», що у випадку невиплати зарплатного боргу до 19 листопада, вони залишають за собою право припинити видобуток вугілля.

Станом на сьогодні зарплатний борг перед працівниками ДП «Добропіллявугілля – видобуток» сягнув 102 694 млн грн.

 

Джерело: Михайло Волинець


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх