Про становище з виплатою заробітної плати у ДП Добропіллявугілля - видобуток

Переглядів: 1865 0 22.10.2021 в 08:30:57 Новини підприємств
Про становище з виплатою заробітної плати у ДП Добропіллявугілля - видобуток

20 жовтня після мітингу біля адмінбудівлі ДП Добропіллявугілля-видобуток гірники отримали 24% вересневої зарплати, але тільки підземні. Робітники поверхні отримали свої відсотки вранці 20 жовтня, погрожуючи відключити гарячу воду в банях.

Коли буде чергова виплата, Олег Водоп'янов навіть не обіцяє. Між тим, згідно законодавства, зарплата повинна бути виплачена до кінця жовтня.

"Мабуть, будемо знов приходити до об'єднання, аби отримувати зароблене", - з такими словами розходилися протестувальники.

А між тим ситуація на підприємстві не надто гарна. Попри те, що Добропіллявугілля-видобуток зараз видобуває найбільше вугілля серед держпідприємств, є всі ознаки того, що воно може зрівнятися з сусідами, Мирноградвугіллям та Селидіввугіллям. Днями ДТЕК погрожував відключити електроенергію через заборгованість, матеріально-технічне постачання практично відсутнє, молодь розбігається або взагалі не йде на шахти працювати, підготовка нових лав у край незадовільному стані.

Тому не дивно, що під час зустрічі не раз лунали запитання до генерального директора: «Вас прислали сюди, аби шахти закрити?». Та вони залишилися без відповіді.

Сьогодні на сесії міськради депутат Олександр Агібалов запропонував створити комісію, яка б розглянула ситуацію у ДП Добропіллявугілля-видобуток щодо затримок по виплаті заробітної плати та матеріально-технічного забезпечення. Його колега Зігмунд Березницький нагадав, що держпідприємство є найбільшим платником податку на доходи фізичних осіб, а тому міська рада не повинна бути осторонь проблем шахтарів.

Також вчора Центренерго повідомило, що знайшло 1,5 млрд грн на закупівлю вугілля. Чи перепаде щось ДВВ?


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх