У Добропільській ДПІ на брифінгу обговорили питання про одноразове декларування

Переглядів: 943 0 09.11.2021 в 09:30:26 Новини податкової інспекції
У Добропільській ДПІ на брифінгу обговорили питання про одноразове декларування

Під час брифінгу, який проводився в приміщенні ЦОП Добропільської ДПІ, з представниками місцевих засобів масової інформації заступник начальника Добропільського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Головного управління ДПС у Донецькій області Марія Шаповалова повідомила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок декларування фізичною особою належних їй активів, які: розміщені на території України та/або за її межами; були одержані/набуті за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні; з яких не були сплачені податки і збори, або сплачені не в повному обсязі; які не були задекларовані протягом будь-якого з податкових періодів до 1 січня 2021 року.

Податки і збори з одноразового (спеціального) добровільного декларування — це одноразовий обов'язковий платіж, розмір якого самостійно розраховується декларантом з вартості належних йому активів з урахуванням ставок такого збору, та відображається ним в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Декларування здійснюватиметься за трьома майновими ставками:

перша ставка (загальна) — 5%: поширюється на будь-які активи, які перебувають в Україні (передусім — гроші);

друга ставка — 2,5%: якщо платник вирішив інвестувати гроші в державні цінні папери, які випускає Мінфін;

третя ставка — 7% на перше півріччя, 9% на друге: щодо закордонних активів.

Марія Шаповалова зазначила, що в період з 1 вересня 2021 року фізичні особи мають можливість легалізувати своє майно та статки. Це може бути нерухомість, транспортні засоби, грошові кошти, валюта або цінні папери, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.

Не підпадає під декларування нерухомість або житловий будинок площею до 240 кв/м., квартира площею до 120 кв/м., нежитлові приміщення некомерційного призначення до 60 кв/м, а також транспортні засоби особистого використання».

Декларація подається добровільно, виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису.

Телефон для довідок (06277)28862, (06277)28874


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх