Пішла з життя Бутєва Ніна Олександрівна

Переглядів: 1559 0 25.02.2012 в 02:06:46
Пішла з життя Бутєва Ніна Олександрівна

20 лютого 2012 року на 79-у році після тяжкої хвороби пішла з життя Бутєва Ніна Олександрівна - ветеран педагогічної праці, Почесний громадянин міста Добропілля.

Вона народилася у сім'ї військовослужбовця 12 серпня 1933 року і тому разом з сім'єю переїздила країною за місцем служби батька. їй довелось пережити тяжкі роки Великої Вітчизняної війни в Узбекистані, страшну звістку, що батько, майор Болотов О. І., пропав безвісти, повернення у 1944 році в звільненний Донбас, зокрема, у Добропілля, звідки родом її батько.

Відтоді все життя Ніни Олександрівни пов'язане з Добропіллям, виняток складають хіба що роки навчання в Дніпропетровському університеті та три роки роботи після вузу на Дніпропетровщині.

У 1959 році разом з чоловіком Бутєва Н. О. повертається у Добропілля назавжди. І відтоді все її життя - вчителя, комуніста, пов'язане з вихованням підростаючого покоління. Шість років вона була вихователем в школі-інтернаті - добрим, мудрим, замінивши багатьом сиротам матір.

У 1965 році Ніну Олександрівну призначили директором СШ № 2, де працювала до 1988 року - до виходу на пенсію. Вона створила в школі атмосферу творчості, дружби, взаєморозуміння, і головне любові до дітей. Все це разом з вимогливістю і відповідальністю директора вивело школу в число кращих, а керівнику принесло заслужену шану. Серед її чисельних нагород - грамоти Міністерства освіти УРСР, міського відділу освіти, знак «Відмінник освіти СРСР», медаль «Ветеран праці» та інші.

У 1988 році виконком Добропільської міської ради присвоїв їй звання «Почесний громадянин м. Добропілля». Вийшовши на пенсію, Ніна Олександрівна вела активну громадську і партійну роботу: пропагандист, агітатор, голова виборчих комісій, голова міського методичного центру. Залишала час і для улюбленої педагогічної роботи, працюючи у школах району і міста. Останні роки вона незмінний член президії міської ради ветеранів, заступник голови, де опікувалась соціальними питаннями фронтовиків, людей поважного віку, дітей війни.

Велике горе прийшло не лише в родину Бутєвих. Її смерть - тяжка втрата для колег, друзів, всієї територіальної громади, адже невблаганна смерть забрала людину, через серце і душу якої пройшли тисячі доль дітей, її учнів, яка допомагала сотням дорослих - колег, міцно стати на ноги і вести просвітницьку діяльність.

Мудра, ерудована, відкрита, щедра на добро, готова прийти на допомогу, людина високих громадянських чес¬нот - такою залишиться вона в пам'яті тих, хто йшов з нею життєвими дорогами.
Нехай її стражданне тіло прийме земля, а душу - світлі небеса.

Вічного спокою Ніні Олександрівні Бутєвій - людині, патріоту, громадянину!

ДЕРИПАСКА В. Т., ДРЕВАЛЬ В. Г., КУРДЯ I.I.,МАСЛЮКОВ М.С., ЧЕХ В. I., ЖУКМ.П., ГЕТЬМАН О.В., КАЛІНІНА I.I., ПОДОЛЯН В. В., ЧУМІКОВ В. Ф., МОСТОВА А. С., ГОНЧАРОВА Л. А., ДМИТРУК М. Я.

«Новий шлях»№8(10779)
Пятница, 24 февраля 2012 года

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх