ПФУ Доброполья информирует: порядок обращения за назначением пенсии по возрасту

Переглядів: 1689 0 18.06.2016 в 07:00:17 Новини місцевої влади
ПФУ Доброполья информирует: порядок обращения за назначением пенсии по возрасту
Днем звернення за призначенням пенсії  вважають день, коли територіальне управління Пенсійного фонду України прийняло відповідну заяву.
Відповідно до норм чинного законодавства  пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем  досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося  за місяць до досягнення пенсійного віку або протягом трьох місяців з дня досягнення цього віку.  Якщо громадянин звернувся пізніше трьох місяців від досягнення пенсійного віку,  пенсія призначається з дня подання заяви.
За наявності всіх  належних для призначення пенсії документів територіальне управління Пенсійного Фонду  не пізніше 10 днів розглядає подані документи й ухвалює рішення щодо призначення (відмови в призначенні) пенсії.
У разі, якщо до заяви про призначення пенсії додані не всі необхідні документи, орган, що призначає пенсію, повідомляє заявника про те, які документи необхідно подати додатково. Час для їх надання –  до 3 місяців.
Добропільським об’єднаним управлінням  Пенсійного фонду України Донецької областіпроводиться робота з «майбутніми пенсіонерами». Скористатись зазначеною послугою можна завчасно до досягнення пенсійного віку. В рамках цієї роботи працівниками Фонду буде визначено вік виходу на пенсію, проведено перевірку змісту та належного оформлення документів про стаж та заробітну плату,  у разі необхідності надано допомогу у витребувані документів, яких недостатньо для призначення пенсії.
 
 
Начальник відділу
обслуговування громадян                                          Юлія Нікітенко

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх