Перехід на нові правила обліку основних засобів: інвентаризація

Переглядів: 2657 0 29.03.2011 в 22:12:35 Новини податкової інспекції
Перехід на нові правила обліку основних засобів: інвентаризація    Пункт 6 підрозділу 4 розділу ХХ Податкового кодексу України від 02.02.2010 року № 2756-VI встановлює особливості переходу на нові правила податкової амортизації. Платники податку станом на 01.04.11 р. повинні провести інвентаризацію основних засобів, інших необоротних активів та нематеріальних активів і визначити їх перелік за групами, встановленими п. 145.1 Податкового кодексу України. 
    У ході інвентаризації підприємству перш за все потрібно встановити новий точний перелік наявних основних засобів, інших необоротних активів та нематеріальних активів і розсортувати їх за згаданими групами. Це й забезпечить підґрунтя для подальшого пооб`єктивного нарахування податкової амортизації за правилами, передбаченими Податковим кодексом України. Вартість, яку амортизують, за кожним об’єктом основних засобів, інших необоротних активів та нематеріальних активів потрібно визначити як первісну (переоцінену) з урахуванням капіталізованих витрат на модернізацію, модифікацію, добудову, реконструкцію тощо.  
   При цьому до переоціненої вартості основних засобів не включають суму їхньої дооцінки, проведеної після 01.01.10р. Звертаємо увагу, що вищевказані правила розповсюджуються також на платників податків у випадку їх переходу зі спрощеної системи оподаткування на загальну. Тобто, платники єдиного податку матимуть можливість відображати в податковому обліку амортизацію, нараховану на основні кошти, придбані або виготовлені за період знаходження на спрощеній системі.    
   Підприємства, які до 01.04.11 р. не проведуть інвентаризацію основних засобів, інших необоротних активів та нематеріальних активів не матимуть змоги нараховувати амортизацію. Відділ МРР та ЗГ

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх