Особенности электронных «больничных», которые полностью заменят бумажные

Переглядів: 1005 0 26.02.2019 в 09:30:58 Новини охорони здоров'я
Особенности электронных «больничных», которые полностью заменят бумажные

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про особливості впровадження електронного реєстру листків непрацездатності й електронних «лікарняних», які повністю замінять паперові.

  Поля, які містять відомості про заклад охорони здоров’я, діагноз і інші медичні дані будуть зберігатися у системі. Цю інформацію бачитиме лікар пацієнта, окремі аспекти (назва чи адреса закладу) відображатимуться у межах компетенцій уповноваженим особам відповідних відомств (наприклад, представникам Міністерства соціальної політики, НСЗУ тощо).

   Дані з листка непрацездатності, які отримуватимуть роботодавці, працівники навчальних закладів тощо, не міститимуть інформації, що підпадає під визначення медичної таємниці. Тобто ваш роботодавець не бачитиме, в якому закладі і від якого захворювання ви лікувались. Водночас, він отримуватиме з державного реєстру чітку перевірену інформацію про вашу тимчасову непрацездатність.

   Пацієнт буде так само отримувати лікарняний у лікаря, але оформлення і продовження листків тимчасової непрацездатності має стати зручним для лікаря і пацієнта.

   «Лікар більше не витрачатиме час на зайву паперову роботу, а зможе зосередитись на питаннях здоров’я пацієнтів. А хворі не мають бігати по кабінетах, збирати печатки на «лікарняному» і стежити, щоби зайва інформація не була вписана у їхній листок», – йдеться у повідомленні. 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх