О чем нам рассказала фотогалерея улиц родного города + ФОТО

Переглядів: 1688 0 29.12.2016 в 07:30:57 Творчість
О чем нам рассказала фотогалерея улиц родного города + ФОТО

Про що розповіла нам фотогалерея вулиць рідного краю?

Одним із найсуттєвіших показників моральності людини є патріотизм.

Кожна людина, яка себе поважає, повинна знати історію країни та свого рідного краю, історія вулиць невід'ємна їх частина.

"Знати – означає любити,“ - говориться в приказці. Члени  Добропільської міської дитячо-юнацької  організації « Мрія» розпочали  ознайомлення із малою Батьківщиною. Ідея соціального лідерського проекту « Історію рідного краю пише кожен із нас», запропонована дитячою організацією «Росинка миру» ( Новодонецька ЗОШ I-III ст. № 17, лідер Тарасова Дар’я ). Він дає можливість дослідити назви вулиць та історичні події, що там відбувались. Цей проект також був представлений на зборі лідерів Донеччини та увійшов до обласної програми 2016-2017 н.р.

Тому перед членами кожної організації постала задача щодо вивчення інформаційних матеріалів: дослідження, організація екскурсій та зустрічей зі знавцями історії рідного краю, фотографування, вивчення походження визначних та улюблених місць мешканців.

Ці знання сприятимуть прищепленню почуття гордості за своє селище, місто, народ, допоможуть дітям та дорослим у майбутньому правильно оберігати та  примножувати спадщину, отриману від попередніх поколінь.

І першим завданням  у рамках проекту, було зробити зйомки вулиць, підготувати слайдові або відео презентації та розмістити у фотогалереї «Вулиці міста в моєму об`єктиві» на офіційному сайті ДМДЮО «Мрія» «Дream Тeam».  Переглянути фото галерею можна за посиланням:  http://dreamteam.1gb.ua/ .Упродовж грудня галерея є однією із актуальних справ, її переглядають в онлайн режимі багато відвідувачів сайту.

Усього виставлено 14 версій від дитячих організацій Добропільщини, кожна презентація цікава і неповторна. Приємно переглядати та вгадувати знайомі куточки міст Добропілля, Білицького, Білозерського, селищ Водяного та Новодонецького. На жаль, не всі  дитячі організації активно підтримали цю ідею, є ті хто її проігнорували – це  « Грані добра» (ЗОШ № 8),  «Спілка Юних » (НВК ЗОШ № 3), « Маяк» ( ЗОШ - інтернат), « Веселка» (ЗОШ № 16 ). Іще прикро те, що поки що не відгукнулися осередки учнівського самоврядування Донеччини, але будемо сподіватися, що знайдуться ті, хто приєднаються до ідеї нашого проекту.

Хочеться відзначити фото презентації тих дитячих організацій, які є кращими на сьогодні, а саме: «Республіка Радості» (НВК СШ № 4-ДНЗ), «Райдуга» (ЗОШ № 18),  «Багаття» (ЗОШ № 10), «Росинка миру» (ЗОШ № 17).  Вони мають цікаві ракурси кадрів вулиць рідного краю та художньо-композиційне  вирішення сюжетів фото. При оформленні слайдів чітко вказані назви вулиць, автори фотографій, а у декого є навіть порівняння архівних фото із часів заснування вулиць та вигляду сьогодення.                                

Педагог-організатор ЗОШ № 17,

координатор д-о « Росинка миру»,

                Леус Вікторія

                      (Автор фото ряду Нікіта Леус, ракурси селища Новодонецьке)            


О чем нам рассказала фотогалерея улиц родного города + ФОТО


О чем нам рассказала фотогалерея улиц родного города + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх