Несовершеннолетним ворам из Доброполья грозит до 8 лет лишения свободы

Переглядів: 2123 0 18.09.2016 в 02:55:02 Новини поліції
Несовершеннолетним ворам из Доброполья грозит до 8 лет лишения свободы

Співробітниками Добропільського відділення поліції затримані два хлопця, які неодноразово скоювали викрадення транспортних засобів. Правопорушникам загрожує до восьми років ув'язнення.

В липні поточного року до чергової частини Добропільського відділення поліції надійшли два повідомлення громадян про викрадення їхніх транспортних засобів. Ці злочини об'єднувало одне – в обох випадках жителі позбулися мопедів.

Співробітники Добропільського відділення поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів, в результаті яких були виявлені викрадені мопеди та затримані викрадачі транспортних засобів. Ними виявилися два 17-річних жителя села Іверське та Новодонецьке Добропільського району. В ході перевірки було встановлено, що зазначені викрадення юнаки здійснювали з метою продажу транспортний засобів. Так, в липні один з хлопців знаходячись у селі Новодонецьке, побачив гараж на воротах якого знаходиться лише один навісний замок.

Після цього у нього і виник намір на викрадення чужого майна. Переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, хлопець зірвав замок та проник у приміщення гаражу. Побачивши мопед Delta, викотив його з гаражу, сів за кермо та за допомогою ключа від транспортного засобу, який знаходився в замку запалювання, привів двигун у робочий стан і з місця скоєння злочину втік. Таким чином неповнолітній крадій спричинив хазяїну транспортного засобу матеріальний збиток на суму 2577грн.

Через деякий час хлопець зустрів свого товариша. Ідучи вулицею Новодонецького юнакам «сподобався» ще один мопед, що стояв біля під’їзду багатоповерхового будинку. Правопорушники вирішили викрасти і його. Відкотивши мопед з місця його розташування, вони запустили двигун та втекли. Таким чином неповнолітні викрадачі спричинили потерпілому матеріальний збиток на суму 3 555грн.

Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам викрадені «залізні коні» виявлені та будуть повернуті законним власникам.

Під час перевірки було встановлено, що у неповнолітніх крадіїв вже неодноразово бували конфлікти із законом за скоєння аналогічних правопорушень

Відносно фігурантів відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. За вчинення такого правопорушення законом, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.


Джерело: http://krasnoarmiysk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх