Нерухомість в Україні стала набагато доступнішою: що відомо

Переглядів: 781 0 25.06.2019 в 15:00:46 Новини України
Нерухомість в Україні стала набагато доступнішою: що відомо

Доходи населення ростуть, а ціни на житло — практично ні.

Нацбанк констатує підвищення доступності житла в Україні. Це пояснюється тим, що доходи населення ростуть, а ціни на нього — практично ні. Про це йдеться в червневому звіті Національного банку України про фінансову стабільність, оприлюдненому на сайті банку.

Вказано, що підвищення доступності житла привело до того, що попит на нього почав поступово зростати. У той же час нова пропозиція тимчасово знизилася. Незважаючи на це, ринок близький до рівноваги: немає ні ризиків стрімкого зростання цін, ні загроз фінансовій стабільності, підкреслили в Нацбанку.

«Обсяг введеного в експлуатацію житла в багатоквартирних будинках в Україні торік знизився на 25,3% в річному вираженні. Так закінчилася кількарічна тенденція наявності на ринку вагомих тимчасових чинників: надлишкового попиту з боку внутрішньо переміщених осіб у 2014–2015 роках та ажіотажної пропозиції у 2016– 2017 роках, зумовленої зміною регуляторного середовища. У Києві спад був навіть більшим: 28,6% в річному вираженні. Корекція пропозиції нових помешкань була прогнозованою. Вона свідчить, що ринок повертається до норми, яку визначає макроекономічна ситуація в Україні», – йдеться в звіті.

В НБУ додали, що поступове зростання попиту на житло пояснюється зростанням доходів населення.

 


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх