Завдяки роботі соціальних служб у Добропіллі возз'єдналася сім'я

Переглядів: 925 0 26.05.2020 в 07:30:47 Суспільство
Завдяки роботі соціальних служб у Добропіллі возз'єдналася сім'я

У січні 2020 року до служби у справах дітей Добропільської міської ради надійшов анонімний дзвінок щодо неповнолітніх дітей, які в пізній час вешталися на вулиці без нагляду дорослих. Як з'ясували фахівці, мати зловживала алкогольними напоями, безвідповідально ставилася до материнства та не приділяла уваги вихованню своїх чотирьох дітей. В квартирі відсутні будь-які умови для їх проживання, не було продуктів харчування.

Тому дітлахів направили до Добропільського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. А з матір’ю протягом трьох місяців проводилася соціально-педагогічна робота, надавалася допомога у визначенні причин власних проблем, здійснювався подальший спільний пошук можливостей для їхнього вирішення. Жінка пройшла протиалкогольне лікування методом психоелектрокодування, привела до ладу квартиру, створивши належні умови для проживання дітей. Вона регулярно відвідувала свою малечу центрі соціально-психологічної реабілітації. В той же час з дітками працював психолог закладу.

В результаті загальних зусиль, направлених на подолання життєвих труднощів родини, в травні діти повернулися до свої мами. Наразі сім’я все ще потребує підтримки, тож перебуває на соціальному супроводі фахівців Добропільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вони підтримують телефонний зв'язок з підопічною, здійснюють візити до родини, продовжують надавати рекомендації щодо відповідального батьківства. Адже головне завдання наших служб – зберегти родину для кожної дитини!

Всім серцем сподіваємося на щасливе завершення цієї історії.


Джерело: https://mrd.gov.ua

Мітки: дети, семья


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх