М.Волинець: найбільші борги на шахтах ДП «Львіввугілля», «Добропіллявугілля - видобуток», які дають чималий обсяг видобутку

Переглядів: 1960 0 25.03.2022 в 18:00:42 Новини підприємств
М.Волинець: найбільші борги на шахтах ДП «Львіввугілля», «Добропіллявугілля - видобуток», які дають чималий обсяг видобутку

24 березня в парламенті вчергове попередив прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо катастрофічної ситуації з виплатою зарплат на державних вугледобувних підприємствах. Повідомив про бездіяльність, а іноді й шкоду окремих міністерських представників у цей надважкий час.

Відносно чого отримав запевнення від прем’єра, що найближчим часом будуть вжиті необхідні заходи для вирішення проблеми. Найбільші борги на шахтах ДП «Львіввугілля», «Добропіллявугілля - видобуток» - на підприємствах, які дають чималий обсяг видобутку вкрай необхідного в умовах війни вугілля. Не можна забувати і про інші об’єднання. Особливо в Донецькій і Луганській областях, де йдуть активні бойові дії.

Мене дивує що «Центренерго» вчасно не розраховується за поставлене вугілля, що є затримка з перерахуванням бюджетних коштів та спроби з боку окремих відповідальних осіб Міненерго протягнути певні корупційні схеми.

Із зазначених питань (невиплати зарплат та корупційних явищ) я предметно спілкувався з представниками Служби безпеки України.

Сьогодні разом маємо вживати всіх заходів для стабілізації ситуації в паливно-енергетичному комплексі, зокрема вугільній галузі та уважного ставлення до людини важкої шахтарської праці.

За попередніми оцінками заборгованість по заробітній платі перед гірниками знову перевищила 2 млрд грн.

 

Джерело: М.Волинець

ComForm">
avatar
Наверх