Лучшие спасатели служат в Доброполье + ФОТО

Переглядів: 1263 0 03.08.2019 в 10:30:07 Новини МНС
Лучшие спасатели служат в Доброполье + ФОТО

Професія пожежного-рятувальника – це не просто професія, це спосіб життя, адже у будь-який момент, вночі і вдень, рятувальник повинен відправитися туди, де людина опинилася у небезпеці і, ризикуючи своїм життям, рятувати тих, хто потрапив у біду. Така нелегка професія ставить до людини певні вимоги. Оперативність – одна з найголовніших, адже часто на кону стоїть життя людини. Так, коли поступає сигнал тривоги, пожежні повинні за 20 секунд одягти спецодяг, після чого негайно сісти в машину і виїхати. Щоб виробити такі навички, потрібні неабиякі швидкість, сила і наполегливість.

Отож, протягом двох днів, 18-19 липня, рятувальники Донеччини демонстрували свої спортивні вміння під час обласних змагань з пожежно-прикладного спорту, які проходили у Слов’янську. Команди докладали усіх зусиль, щоб видати найкращі спортивні результати: долали стометрову смугу з перешкодами, підіймалися по штурмовій і висувній драбинах у вікно четвертого і третього поверхів учбової вежі, демонстрували спритність у пожежній естафеті, тощо.

До речі, з 2014 року такі змагання на обласному рівні відбуваються лише вдруге. І серед команд-учасниць була і наша добропільська – 19-го Державного пожежно-рятувального загону. Наші земляки, не дивлячись на труднощі, не тільки проявили активну участь, а й у запеклій боротьбі вибороли призове ІІІ місце, поступившись лише колегам з Маріуполя та Бахмута.

Наш кореспондент поспілкувався з керівником загону Віталієм Донцем, який розповів:

- Дізнавшись, що плануються обласні змагання, почали тренуватися. Із 102 осіб було обрано восьмеро найкращих. Це – Ігор Тищенко, який вже майже десять років свого життя присвятив обраній професії. А Владислав Страненко, Артур Соколенко, Олександр Орлянський, Ярослав Бондар, Максим Берлет, Денис Строк, Василь Курасов хоча і служать півтора-три роки, але вже є досвідченими рятувальниками. Головне, треба було надати мотивацію хлопцям, щоб вони повірили у свої сили.

Як бачимо, все у наших хлопців вдалося. Добропілля – серед найсильніших команд області з пожежно-прикладного спорту, і будемо сподіватися, що на майбутніх змаганнях вони покажуть ще кращі результати.


Лучшие спасатели служат в Доброполье + ФОТО


Лучшие спасатели служат в Доброполье + ФОТО


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх