У Добропiллi лікарня стане власністю громади

Переглядів: 1966 0 24.03.2021 в 07:30:25 Новини охорони здоров'я
У Добропiллi лікарня стане власністю громади

Років з вісім тому Добропільська центральна районна лікарня потрапила в пілотний проект Міністерства охорони здоров’я – її передали в підпорядкування Донецькій обласній раді та дали нову назву – Добропільська лікарня інтенсивного лікування (ЛІЛ).

В рамках здійснення «пілоту» були ліквідовані лікарні в Білицькому та Білозерському. Для порівняння – у Родинському лікарня і далі продовжує роботу.

Після початку бойових дій на Донбасі обласна рада припинила свою діяльність, і під час останніх виборів до місцевих органів влади Донеччина та Луганщина залишилися без обласних рад, так вирішили у столиці.

Лікарня є – а засновника немає. Голова ОДА та воєнно-цивільної адміністрації Павло Кириленко надіслав листа Добропільській міськраді, в якому пропонує розглянути питання щодо надання згоди на прийняття у комунальну власність Добропільської ОТГ Добропільської ЛІЛ.

На першому засіданні Громадської ради голова Геннадій Романенко ознайомив членів ради з цим листом, в також повідомив, що на сесії 24 березня депутати будуть розглядати це звернення голови ОДА (проект розміщений на сайті міськради). Громадська рада також висловилася за те, щоб лікарня підпорядковувалася тій громаді, на території якої вона знаходиться.

 


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх