Культурное наследие Добропольского района + ФОТО

Переглядів: 999 0 22.04.2019 в 11:30:36 Суспільство
Культурное наследие Добропольского района + ФОТО

Культурна спадщина – важливий чинник життєдіяльності нації, показник рівня цивілізованості суспільства.

 Об’єкти культурної спадщини Добропільського району є невід’ємною частиною культурної спадщини України та світового культурного надбання. Це своєрідний скарб, який приносить для рідного краю відкриття та знахідки. 
   18 квітня 2019 року на території  району відбувся семінар працівників культури області, які відповідають за охорону культурної спадщини на тему: «Методологічні аспекти роботи та нормативно-правова база у сфері охорони культурної спадщини.

    Розпочався даний захід в адміністративній будівлі районної ради, де на другому поверсі,  увагу учасників привернула змістовна виставка - «Керамічна історія Добропільщини», яку представив археолог-краєзнавець Олександр Петренко.

  У ході заходу, були змістовно розкриті теми: «Стан роботи з охорони культурної спадщини на території Добропільського району» – начальником відділу культури і туризму райдержадміністрації Ю.Літвіновою; 
«Археологічні дослідження на території Добропільського району» – істориком, археологом-краєзнавцем, автором наукових робіт з питань археології О.Петренком; 
«Порядок погодження органами охорони культурної спадщини проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, програм та проектів, реалізація яких може позначитися на об’єктах культурної спадщини» – головним спеціалістом відділу з питань курортів, туризму та охорони культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації С.Глушко; 
«Порядок перенесення пам’яток місцевого значення (у разі загрози знищення)» – головним спеціалістом відділу з питань курортів, туризму та охорони культурної спадщини управління культури і туризму облдержадміністрації Є.Портаненко. 
    Вичерпні та детальні відповіді на свої запитання присутні отримали під час спілкування із  кваліфікованими фахівцями.

    Після офіційної частини учасники семінару від’їхали до Криворізької сільської ради, де зі старшим науковим співробітником Донецького обласного краєзнавчого музею Ю.Ковалем, відбувся огляд кургану та обговорення методів проведення протиаварійних робіт на об’єктах археологічної спадщини. 

   Біля Криворізької ЗОШ І-ІІІ ступенів, гостей привітно зустріли короваєм і привітали народна майстриня - Марія Гайдук, з двома чарівними україночками. Тут учасники семінару мали можливість відвідати центр ляльки-мотанки та ознайомитися з творчістю М.Гайдук.

  Потім у селі Зелене, М.Гайдук та І. Цебанов, керуючий садибою, провели неймовірну екскурсію та огляд архітектурного об’єкта культурної спадщини-садиби Г.Судермана.

  Відділ культури і туризму райдержадміністрації, висловлює щиру подяку за надану допомогу, у проведені обласного семінару: ТОВ «Рута плюс» (Курганов Р.А.), ТОВ «Перспектива» (Борисов А.М.), ПрАТ «Глини Донбасу» (Ткач І.В.).


Культурное наследие Добропольского района + ФОТО


Культурное наследие Добропольского района + ФОТО


Культурное наследие Добропольского района + ФОТО


Культурное наследие Добропольского района + ФОТО


Культурное наследие Добропольского района + ФОТО


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх