Коли мінімалка у вчителя буде 15 тисяч грн: названа дата

Переглядів: 880 0 09.10.2020 в 08:00:34 Новини України
Коли мінімалка у вчителя буде 15 тисяч грн: названа дата

У профільному комітеті Ради переконані, що треба змінювати стандарти вчителя.

До 2024 року мінімальна зарплата вчителя має бути на рівні 15 тис. грн. Про це зазначив народний депутат, член комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин, якого цитує пресслужба партії «Слуга народу».

За його словами, треба «змінювати стандарти, саме поняття «авторитет вчителя». Його зарплата, соціальний пакет, зацікавленість громади – це може неабияк вплинути на ситуацію».

«Ми робимо все, щоб підвищення зарплат відбулось, відповідні норми «зашиті» у закон про середню освіту – щоб вчитель отримував не менше трьох мінімальних зарплат. До 2024 року ми маємо вийти на зарплату 15 тис. грн, якщо рахувати по сьогоденній мінімалці. Таке завдання стоїть перед Кабміном, і профільний комітет парламенту тримає це на постійному контролі. Це те, що ми можемо робити на законодавчому рівні», - сказав депутат.

Депутат висловив переконання, що велику роль мають відіграти місцеві громади у цьому питанні.

«Це може бути муніципальна надбавка до зарплати чи навіть виділення житла. Громада, яка зацікавлена в кваліфікованому вчителі, знаходить йому службове житло або надає квартиру в постійне користування – тільки щоб вчитель лишився у громаді або навіть переїхав із обласного центру. Такі приклади непоодинокі. Адже вчитель із родиною не купить за 2 роки власну квартиру. У деяких містах будуються нові будинки і там видають квартири вчителям. Це історія про відповідальність, це гра в довгу. Проста арифметика: будь-яка гривня, вкладена сьогодні в фізкультуру, – це в 5-6 разів економія на медицині в майбутньому. Так само і з освітою», - підбив підсумок Колебошин.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх