Как праздновали Курбан Байрам в Добропольском районе

Переглядів: 1538 0 13.09.2016 в 03:15:08 Суспільство
Как праздновали Курбан Байрам в Добропольском районе
12 вересня мусульмани всього світу відзначають свято жертвопринесення Курбан Байрам. 
 Святкувати день жертвопринесення починають раннього ранку. Коли світає мусульмани йдуть в мечеть до ранкової молитви, але раніше необхідно зробити повне обмивання, надіти новий і охайний одяг, по можливості змастити себе пахощами. Перед молитвою їсти не рекомендується.

      По закінченні ранкового намазу (молитви) віруючі повертаються додому, а потім, за бажанням збираються групами на вулиці чи у дворах, де співають хором хвалу Аллаху. Потім вони знову вирушають у мечеть або на спеціально відведену площадку, де мулла виголошує проповідь. По закінченні проповіді мусульмани йдуть зазвичай на кладовище молитися за померлих. Повернувшись з кладовища, приступають до жертовного обряду, на знак готовності служити Богу. Для принесення жертви мусульмани спеціально відгодовують вибрану тварину. 
    Мусульманин, зробивши заклання, не повинен скупитися на пригощання, необхідно обов’язково нагодувати бідних і голодних. Ритуальне частування влаштовується також щоб уникнути всіляких нещасть і хвороб. 
   Близьким, друзям і родичам в дні свята намагаються зробити подарунки. У наступні після свята дні зазвичай наносять візити до рідних і близьким знайомим, так як відвідування в дні свята жертвопринесення вважається благословенним і бажаним.
   В Добропільському районі проживають мусульманські родини, зокрема в Світлівській, Криворізькій сільських радах та Святогорівській селищній раді. Ці родини опинилися в Україні після міжнаціонального конфлікту в Ферганській долині (Узбекистан). 
   На території Добропільського району турки-месхетинці займаються овочівництвом. 27 років проживає родина Руслана Таірова на українській землі, з них 14 років в с.Криворіжжя. 
   Сьогодні заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко та начальник відділу організаційно-кадрової роботи районної ради Юлія Бєлова привітали родину Таірових зі святом Курбан Байрам та подякували їм за плідну працю на Добропільській ниві. 


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх