Інформація щодо виплати заробітної плати по ДП «Добропіллявугілля-видобуток»

Переглядів: 2634 0 11.03.2021 в 12:30:35 Новини підприємств
Інформація щодо виплати заробітної плати по ДП «Добропіллявугілля-видобуток»

10.03.2021 року проведена селекторна нарада з Міністерством енергетики України, «Центренерго», ДП «Добропіллявугілля-видобуток» та іншими  представниками вугледобувних підприємств  України по питанню виплати заробітної плати.

Згодом була зібрана наступна оперативна нарада на чолі Генерального директора ДП «Добропіллявугілля-видобуток» Коваля О.І., з  директорами ВП «Шахтоуправління «Добропільське»,  ВП «Шахтоуправління «Новодонецьке» і керівниками профспілкових організацій.

На підставі проведеної оперативної наради та сьогоденної фактичної ситуації   інформуємо про наступне:

1. Попередні покупці нашої вугільної продукції без попередження і  повідомлення  причин 03 березня (за 2 дні до виплати заробітної плати) відмовилась від  попередніх узгоджень, щодо виплати заробітної плати.

2. Для забезпечення стабільної роботи підприємства і можливості виплати заробітної плати в терміновому порядку 04 березня ДП «Добропіллявугілля-видобуток» уклало договір з «Центренерго» на поставку вугілля.

3. Перші дні роботи з новим Покупцем засвідчили, що «Центренерго» стабільно виконує взяті на себе зобов’язання, стосовно щоденної оплати за фактично поставлене вугілля.

4. На теперішній час. отримані кошти від «Центренерго», направлені  на оплату залізничного тарифу, електроенергії і залишки акумулюються підприємством для виплати заробітної плати.

5. Крім цього, ведеться активна робота  з банківськими установами по наданню кредитних коштів, необхідних для виплати заробітної плати. На це потрібно час 3-4 тижні.

6. Враховуючи те, що наше підприємство не внесено в план державного фінансування, єдина реальна можливість отримати кошти на виплату заробітної плати – стабільно відвантажувати своє вугілля до «Центренерго».

7.  Якщо ми будемо стабільно добувати вугілля і відвантажувати його до «Центренерго», то зможемо через 8-9 днів  виплатити до 50%  заробітної плати за лютий і ще через  8-9 днів виплатити решту заробітної плати.

*** Тобто, на державних підприємствах з видобутку вугілля заборгованість по виплаті заробітної плати  за січень склала 400 млн.грн, а з урахуванням  лютого – більше 1 млрд.грн.
        Для ефективного та оперативного виходу з сьогоденної ситуації по виплаті заробітної плати, нам залишається тільки продовжувати без зупинок добувати вугілля і відвантажувати його до «Центренерго».


Інформація щодо виплати заробітної плати по ДП «Добропіллявугілля-видобуток»


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх