Дубcrossing: парк в Доброполье

Переглядів: 1807 3 15.10.2014 в 14:34:01 Суспільство
Дубcrossing: парк в Доброполье

   У1967 році у шахтарському містечку Димитрове вибухнув відвал місцевої копальні «Центральна». З неба пішов вогняний дощ: розпечені кам’яні брили проломували дахи та вбивали мешканців.  Щоб зберегти престижність шахтарської праці, радянська влада засекретила інформацію про цю надзвичайну подію. Але очевидці вогняного страхіття до цих пір здригаються, згадуючи про десятки жертв.

   Мало того, що продукти вугледобування небезпечні та забруднюють грунт, так ще й виділяють у повітря тонни шкідливих газових речовин. А з появою пластикової упаковки у повітрі фіксуються важкі сполуки: діоксиду та вуглецю.

   Скільки на Донбасі териконів – достеменно не знає ніхто. Галузеві науковці називають вельми приблизні цифри: 3-5 тисяч. Це площа восьми національних дендропарків. Тобто 88% всіх сміттєзвалищ країни.

   Яке є рішення проблеми?

   Найефективніше та найдешевше – збільшити зелені насадження. Натомість міські парки, що були висаджені півстоліття тому, хворіють, вирубуються, але не оновлюються. За такої динаміки таке містечко, як, скажімо, Добропілля на Донеччині, може перетворитися на гірський аул вже за 10 років.

   Треба діяти зараз

   Ми розпочинаємо проект з селища Жданівського, де розташований терикон шахти «Добропільска». Саме тут, в школі №6, в шкільному дендрологічному розпліднику, учні займаються практичними заняттями з біології. Тут є й Еколого-натуралістичний центр. Робота передбачає посадку, вирощування та подальше висаджування дерев і відбуватиметься безпосередньо в розпліднику.

   Наша мета – відновити функціонування розплідників на волонтерських засадах і створити мережу з осередками в кожній школі.

   Допоможи проекту Дубcrossing придбати огорожі для майбутнього розплідника дерев. Це твій персональний внесок у здорове майбутнє твоїх дітей.

   Помочь нашему проекту можно на сайте 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 dpavel6251i • 23:38:02, 16.10.2014
"Ми розпочинаємо проект з селища Жданівського"
О... КАК !!!    Оказывается Ждановский - это село!!! angry
ComForm">
avatar
Наверх