Добропольчане, зарплата «в конвертах» - это работа без гарантий и будущее без пенсии!

Переглядів: 1427 0 30.09.2015 в 18:33:02 Новини податкової інспекції
Добропольчане, зарплата «в конвертах» - это работа без гарантий и будущее без пенсии!

Зарплата «в конвертах» це робота без гарантії, майбутнє без пенсії

 

Шановні громадяни! Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області вкотре нагадує, що зарплата «в конвертах» - це робота без гарантії, майбутнє без пенсії. Погоджуючись на нелегальну або ж напівлегальну зарплату, тобто на зарплату «в конверті», Ви ризикуєте своїм майбутнім!

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області в межах своєї компетенції постійно проводить роботу  по відпрацюванню інформації, що свідчить про порушення суб’єктами господарювання законодавства при виплаті заробітної плати. Так, на протязі 8 місяців поточного року було перевірено 16 суб’єктів господарювання. За результатами проведених перевірок по всім 16 платникам встановлено порушення законодавства, у зв’язку з чим донараховано податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок у розмірі 98,1 тис.грн. Крім того, по перевіреним суб’єктам господарювання встановлено заборгованість по заробітній платі у розмірі 1929,7тис.грн. Матеріали перевірок передані до Територіальної державної інспекції з питань праці у Донецькій області та до Добропільської міжрайонної прокуратури.

Також, за результатами проведених заходів залучено до декларування доходів отриманих у 2014 році 70 громадян, - до бюджету додатково надійшло податку на доходи фізичних осіб у сумі 114 тис.грн.

         Добропільська ОДПІ ще раз звертає увагу, що з 1 січня 2015 року діє нова норма Кодексу законів про працю  України щодо відповідальності роботодавців за використання найманої праці без юридичного оформлення, а також виплату заробітної плати "у конвертах", зокрема , відповідальності у виді штрафів.

         Так, у випадку:

- фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у випадку фактичного виконання роботи повний робочий час, встановлений на підприємстві, і виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування і  сплати єдиного внеску та податків - у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, у відношенні якого скоєне порушення;

- порушення встановлених термінів виплати заробітної плати працівникам, інших виплат,  передбачених законодавством про працю, більше як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - у 3-х кратному розмірімінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення;

- недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці - у 10 - кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, у відношенні якого скоєне порушення.         

 

Спеціаліст з питань комунікацій

Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх