Добропольчанам рассказали, как вести себя в жару

Переглядів: 839 0 14.06.2019 в 10:30:22 Новини охорони здоров'я
Добропольчанам рассказали, как вести себя в жару

У спекотну погоду варто уникати перегрівання і додаткових навантажень. Треба бути уважними людям, які мають серцево-судинні, хронічні або системні захворювання, такі як цукровий діабет або ожиріння, тому що перегрівання створює додаткове навантаження на організм. 
  Для таких людей важливо контролювати артеріальний тиск та пульс і мати постійний доступ до питної води. 
  Норма води, яку слід випивати у спеку, індивідуальна, тому варто орієнтуватися на власне самопочуття, а не на обсяг рідини. До того ж, кількість води, якої потребує організм, залежить від харчування: наприклад, фрукти та овочі вже містять багато рідини.

   Обережним із надмірною кількістю води слід бути людям із серцевою недостатністю, схильним до набряків. Людям із цими та іншими хронічними захворюваннями потрібно дотримуватися рекомендацій лікарів і завжди мати при собі необхідні ліки, які рекомендували лікарі.

   

    Чим втамувати спрагу? 


- Воду краще пити меншими порціями, але частіше, щоб уникнути тривалих періодів без рідини, що може призвести до зневоднення. Оптимальний режим - 100-200 мл. кожні 40-50 хвилин. 
- Традиційні компоти теж гарний спосіб втамувати спрагу. Втім, варити фрукти треба недовго і додавати якомога менше цукру. 
- Фруктові соки, які зазвичай містять багато цукру, навіть свіжовичавлені, краще розводити водою. Також можна вживати фруктові напої, наприклад, заливати дрібно нарізані фрукти або ягоди окропом, а потім додавати лід, лимон та м'яту. 
-  Чаї та кава у спеку можуть стати в пригоді як напої, що тонізують, адже спека підсилює відчуття втоми. Хоча з чаями і кавою слід бути обережнішим - такі напої зневоднюють організм. - Від алкоголю краще взагалі відмовитися, оскільки його вплив спотворює відчуття і людина може непомітно для себе перегрітися або пропустити зневоднення. 
- Дітям також слід давати достатньо води, а соки краще розводити водою. 
   Рекомендації здорового харчування особливо актуальні у спеку: не менше половини денного раціону мають становити фрукти та овочі. 
    Одяг краще обирати легкий, з натуральних матеріалів, бажано світлих тонів, а також пам'ятати про головний убір. 
   Режим дня важливий як ніколи - спека і без того втомлює організм, тому намагайтеся добре висипатися і уникайте навантажень. Час від часу доречно змочувати обличчя, шию, ліктьові згини та під колінними суглобами – там проходять судини, і це допомагає охолодити організм. 
       У найспекотніший час доби - з 10 до 16 години - краще уникати прямих сонячних променів і проводити час в тіні або у приміщенні, що провітрюється. Людям похилого віку і дітям під час підвищеної сонячної активності краще зовсім утриматися від прогулянок по свіжому повітрю.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх