Добропільські депутати підтримали програму економічної диверсифікації міста в умовах «зеленого переходу» України

Переглядів: 850 1 25.12.2020 в 08:30:31 Новини місцевої влади
Добропільські депутати підтримали програму економічної диверсифікації міста в умовах «зеленого переходу» України

23 грудня на пленарному засіданні ІІІ сесії VIII скликання Добропільської міської ради депутати підтримали програму економічної диверсифікації в умовах «зеленого переходу» України. З 33 присутніх депутатів "за" проголосували 31, двоє – утрималися. До цього програма була схвалена Координаційною радою з питань сталого енергетичного розвитку і справедливої трансформації та Громадською радою при Добропільському міськвиконкомі.

Монопрофільність та історична залежність від видобутку вугілля – потенційна загроза для сталого розвитку регіону. Тому вже сьогодні потрібні практичні дії щодо створення нових робочих місць в інших галузях економіки, розширення навичок та перепрофілювання робочої сили, підтримки підприємництва та створення умов для виникнення нових підприємств з сучасними технологіями.

Програма економічною диверсифікації, яка розроблялась у співпраці з компанією ДТЕК та громадськістю, стане дорожньою картою соціально-економічного розвитку регіону на найближчі 3 роки. Документ передбачає понад 40 проєктів зі створення нових робочих місць в різних секторах економіки: від будівництва до сфери послуг.

«Ми всі зараз живемо в новій економічній реальності, в якій місцевим громадам необхідно мати різні джерела наповнення своїх бюджетів. Добропілля - це монопромислове місто, де в кожній родині хтось працює на шахтах «Добропіллявугілля». Тому для нас важливо розуміти шлях, по якому з урахуванням специфіки регіону, можливо трансформуватися. Для цього ми працювали над Програмою економічної диверсифікації. Це основа, а далі нас чекає підготовка детальних планів, інтенсивна робота з експертами і пошук фінансування. На сьогодні Добропілля є активним учасником ініціатив Світового банку, Європейського Союзу, пов'язаних зі справедливою трансформацією вугільних регіонів. Місто також бере активну участь у відповідних робочих групах на державному та регіональному рівнях. І для нас важливо, щоб наші міжнародні та національні партнери розуміли, що ми готові працювати над конкретними проєктами, щоб поступово змінюватися, і надали нам як експертну, так і фінансову підтримку», - прокоментував Віталій Шевченко, секретар Добропільської міської ради.

Активна робота над програмою тривала протягом року, але до цього ДТЕК вже кілька років працював над пілотними проектами, які надали регіону нові інструменти економічного розвитку, а також дозволили поліпшити міську інфраструктуру та залучити додаткові інвестиції.

Головні проблеми, на розв'язання яких спрямована Програма

- залежність місцевого бюджету та добробуту населення від результатів роботи підприємств вугільної промисловості;

- відсутність новостворених підприємств промисловості та будівництва, економічні досягнення яких би стали альтернативою вугледобувній галузі;

- невідповідність професійних кваліфікацій працездатного населення потребам сучасного ринку;

- високий рівень безробіття, в першу чергу серед жінок і молоді;

- продовження модернізації систем охорони здоров'я, освіти, культури та спорту;

- низький обсяг інвестицій у технічне переобладнання об’єктів громадського транспорту та оновлення дорожньої інфраструктури;

- неотримання споживачами безперервних та якісних комунальних послуг, відсутність фінансового ресурсу у надавачів таких послуг на здійснення заходів з модернізації основних засобів, значні витрати на комунальні послуги через недостатню енергоефективність будівель;

- тенденція скорочення населення працездатного віку;

- екологічні ризики;

- близькість до зони військового конфлікту.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 andiduferense • 11:30:46, 25.12.2020
Я никогда раньше не видел, что можно на сайте провайдера подобрать свои нужные характеристики. https://corbina.com.ua/ позволяет это сделать. Мне была эта опция очень интересна и я решил ей воспользоваться. Ну чтож, подключили, все работает. Спасибо!
ComForm">
avatar
Наверх