Добропільська ДПІ: на скап - зв’язку - про отримання податкової знижки за навчання

Переглядів: 757 0 16.04.2020 в 11:30:27 Новини району
Добропільська ДПІ: на скап - зв’язку - про отримання податкової знижки за навчання

Працівники Покровсько-Добропільського управління ГУ ДПС у Донецькій області з метою попередження інфікування та поширення вірусних інфекцій продовжують надання консультацій платникам податків в режимі on-lain. 

  Працівники Добропільської ДПІ Покровсько-Добропільського управління дистанційно надали інформаційну допомогу платникам з метою отримання податкової знижки за навчання. 

  Під час зв’язку працівники нагадали, що право на отримання такої знижки мають громадяни України, що офіційно працюють і отримують заробітну плату та відповідно оплачують вартість навчання у закладах освіти за себе або членів сім’ї 1-го ступеня споріднення (мати, батько, дружина/чоловік).

  Відповідно до ст.166 Податкового кодексу до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, тощо. У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг (робіт, товарів) і строк їх надання (виконання, продажу). 

  З метою отримання податкової знижки необхідно подати до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків до 31 грудня 2020 року декларацію про майновий стан і доходи за звітний 2019 податковий рік. Разом з декларацією обов’язково необхідно надати наступні документи: 

1. Довідку про отримані у звітному році доходи. 

2. Копію договору (контракту) з навчальним закладом. 

3. Копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання. 

4. У разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення - документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дитини тощо). При цьому, якщо член сім'ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінює прізвище та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію Свідоцтва про шлюб. 

5. Довідку, із зазначенням номера рахунку в установі банку, на який буде перерахована знижка. 

   Працівники Добропільської ДПІ наполегливо рекомендували громадянам подавати декларацію для отримання податкової знижки в електронному вигляді за допомогою Електронного кабінета платника. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою (htpp://cabinet.tax.gov.ua), а також через офіційний вебпортал ДПС України. Декларація створюється та надсилається до ДПС України через приватну частину Електронного кабінету у меню «ЕК для громадян», усі документи у сканованому вигляді надсилаються за допомогою меню «Листування з ДПС», або особисто до контролюючого органу після завершення карантинних заходів. 


Джерело: https://dobropol-rayon-rada.blogspot.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх