Депутати пропонують дозволити виготовлення самогону

Переглядів: 855 0 03.11.2019 в 11:00:11 Новини України
Депутати пропонують дозволити виготовлення самогону

1 листопада народні депутати від фракції «Слуга Народу» (Ватрас В., Костюх А., Стефанчук М. та ін.) подали законопроект №2371 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо скасування правової норми, яка передбачає відповідальність за самогоноваріння).

Як зазначає один з авторів, нардеп Анатолій Костюх, «людина, що виготовляє з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої для власного вжитку, не повинна нести за це відповідальність, адже це її природне право».

Також автори зазначають, що стаття 176 КпАП має певний дискримінаційний характер щодо міцних алкогольних напоїв домашнього виробництва, адже щодо виготовлення вина, пива та крафтових напоїв для власного вжитку норма про відповідальність відсутня.

Законопроектом передбачено скасування статті 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладення штрафу від 3 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього вироблення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх вироблення.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх