Цифровий кабінет пацієнта в «Дії»: для чого потрібний та коли запускають

Переглядів: 615 0 23.06.2021 в 11:00:41 Новини України
Цифровий кабінет пацієнта в «Дії»: для чого потрібний та коли запускають

Наразі точно невідомо, коли запрацює кабінет, однак у МОЗ сподіваються, що ним можна буде користуватися вже восени 2021 року.

Міністерство охорони здоров'я та цифрової трансформації запускають цифровий кабінет пацієнта у додатку «Дія». Про це під час Всеукраїнського Форуму «Україна-30. Здорова Україна» розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише «Суспільне».

Міністр зазначив, що наразі точно невідомо, коли запрацює кабінет, однак у МОЗ сподіваються, що ним можна буде користуватися вже восени 2021 року. Хоча, спочатку в додатку буде обмежений функціонал.

«Кабінет пацієнта, який дозволить в цифровому форматі, в додатку «Дія» чітко відмічати всі щорічні медичні огляди або раз на два роки, їхні результати, їхню динаміку. За результатами цих оглядів - мотивувати, як медпрацівника - вашого сімейного лікаря, так і людину, впроваджуючи певні пільги, компенсації для здорових людей, для тих хто слідкує за своїм здоров’ям», - сказав він.

Також за його словами, планується проводити раз на два роки безкоштовний скринінг неінфекційних хвороб, а для людей від 55 років він проводитиметься раз на рік.

«Для тих, хто з тих чи інших причин буде втрачати своє здоров’я, ми розширяємо програму "Доступні ліки", яка дозволить на амбулаторному етапі забезпечити адекватне, вчасне лікування і зменшити фінансові витрати, які несе родина хворого. Тому здорове харчування, фізична активність, відмова від шкідливих звичок і щорічні медичні огляди - це запорука вашого здоров’я», - зауважив О. Ляшко.

Як пояснив міністр, графік, коли необхідно проходити скринінг, можна буде подивитися у електронному кабінеті пацієнта в додатку «Дія».


Джерело: https://sud.ua

ComForm">
avatar
Наверх