Що таке обов'язкове страхування ОСЦПВ та як на ньому заощадити до 40%

Переглядів: 667 0 09.12.2021 в 15:38:08 Новини України
Що таке обов'язкове страхування ОСЦПВ та як на ньому заощадити до 40%

Кожен водій знає про щорічне обов'язкове страхування автомобіля. Однак, не кожен грамотно підходить до оформлення полісу, що позначається не лише на його якості, але й вартості. І якщо нікого не здивуєш підвищення цін, ми розповімо про економію на автоцивілці. Причому зменшити ціну вийде до 40%.

Що таке ОСЦПВ і навіщо він потрібен

Змоделюємо ситуацію: ви не встигли зреагувати на перехресті та в'їхали у транспорт, що рухався попереду. За логікою речей, крім того, що вам доведеться відремонтувати особисте авто, на ваші плечі лягатиме компенсація витрат потерпілого. А з огляду на сьогоднішній прайс на СТО, відновлення влетить водієві в ту ще копійку. Але в Україні діє обов'язкове страхування ОСЦПВ. Його суть полягає в тому, щоб зняти з винуватця ДТП необхідність відшкодовувати збитки третій стороні та перекласти її на плечі страхової компанії, у якої куплено поліс. Таким чином, вирішення наслідків аварії відбувається максимально мирним і цивілізованим шляхом. Тому важливість та потреба автоцивілки незаперечна для учасників дорожнього руху.

Відповідно до законодавства виплата за автоцивілкою лімітована. За ремонт майна СК заплатить не більше 130 000 грн, а за лікування (коли внаслідок ДТП є жертви) – 260 000 грн. Якщо сум недостатньо (найчастіше так і буває), винуватець покриває різницю. У цьому випадку рекомендується оформляти додатковий поліс ДЦВ, який дає змогу розширити ліміти за основним договором до 1 млн грн.

Попри вагомість автоцивілки, багато водіїв нехтують обов'язковим страхуванням і сідають за кермо без поліса. Така недбалість загрожує штрафом і оплатою чеків потерпілого, якщо ви потрапите в ДТП. А ця сума в рази більша, ніж вартість договору.

Скільки коштує автоцивілка

Єдиного цінника на ОСЦПВ немає. Ціна залежить від кількох факторів:

  • тип транспортного засобу (легковий чи вантажний автомобіль, причіп, мотоцикл, мопед чи автокар);

  • об'єм двигуна;

  • місто прописки власника;

  • наявність пільг.

В Україні є групи пільгових категорій, які мають право скористатися 50% знижкою за наявності відповідного посвідчення: пенсіонери, учасники воєнних дій, люди з інвалідністю та чорнобильці.

 

Від оформлення ОСЦПВ звільняються:

  • учасники бойових дій;

  • постраждалі учасники Революції Гідності;

  • особи з інвалідністю внаслідок війни;

  • особи з інвалідністю І групи, що управляють ТЗ, який належать їм;

  • особи, що керують транспортним засобом, що належить особі з інвалідністю I групи, у її присутності.

Як оформити автостраховку та заощадити

Електронне страхування – можливість не лише позбутися необхідності відвідувати офіс СК, але й заощадити до 40%, якщо обирати страхування на hotline.finance. Все тому, що в процесі формування договору не бере участі страховий агент, комісію якого клієнт оплачує при зверненні. Віддаючи перевагу онлайн договору, ви відразу здешевлюєте автоцивілку на 10%. Людина самостійно вибирає страхову програму, вводить необхідні дані та оплачує покупку карткою. Інші 30% можна заощадити, грамотно підходячи до оформлення. Це означає, що ви можете купити поліс із франшизою, якщо нечасто користуєтеся машиною. Віддати перевагу базовій програмі без зайвих “плюшок” або з ними, якщо хочете отримати більш ефективний захист від страховика. Усвідомлений підхід до покупки дає шанс стати власником ОСЦПВ у співвідношенні ціна-якість.

 

До того ж актуальна електронна страховка автоматично підтягується в додаток “Дія”. Її не доведеться друкувати та возити у бардачку паперовий бланк. Підтвердити наявність полісу українці можуть з екрана мобільного пристрою згідно з пунктом 2.1 ПДР.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх