Что ожидает добропольчан: не пустил контролера - отключили коммуникации

Переглядів: 1260 0 02.05.2019 в 12:30:30 Новини комунальних служб
Что ожидает добропольчан: не пустил контролера - отключили коммуникации

Не впустив контролера – відключать комунікації

Українці з 1 травня будуть платити за комунальні послуги за новими правилами. 
Новий закон "Про житлово-комунальні послуги", який набирає чинності в Україні з 1 травня, передбачає закріплення за багатоповерхівками керуючих компаній, які стануть посередниками між мешканцями і постачальниками послуг ЖКГ.
Керуюча компанія буде посередником між співвласниками багатоквартирного будинку і всіма операторами з надання тих чи інших житлово-комунальних послуг, зокрема, опалення, водопостачання, електро- і газопостачання, вивезення й утилізації твердих побутових відходів, утримання будинків і прибудинкових територій.
Відзначимо, що в тих будинках, де створені об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), функції керуючої компанії виконують саме ці об’єднання в особі керівника та правління.

В тих багатоповерхівках, де ОСББ відсутнє, мешканці на загальних зборах співвласників будинку повинні будуть обрати керуючого будинком. У комунальному відділі міськради нашому кореспонденту пояснили, що в Добропіллі керуючими компаніями можуть бути КП «Добропільська служба єдиного замовника», приватні підприємства «Південне» та «Північне» (колишні ЖЕКи), а також приватні підприємці. У відділі також наголосили – краще все ж створювати ОСББ, оскільки в них є відрахування на капітальні ремонти будинків. Там же, де об’єднання немає, таких відрахувань не передбачається, і мешканці можуть залишитися сам на сам з тим, що, наприклад, по стінам пішли тріщини чи з іншими проблемами. І міський бюджет не допоможе – там немає значних коштів на капремонти.
Якщо мешканці не сплатили квитанції, з 21 числа місяця їм буде нараховуватися пеня. Виконавець послуг повинен відправити власникам чи наймачам квартир, які не сплачують за послуги, листи-попередження. У кращому випадку порушникам за несплату за спожиті комунальні послуги загрожують судові позови, в гіршому - відключення від послуг.
Якщо людина, яка не сплатила за послуги, не впускає перевіряючого, це буде приводом для відключення.
Кожен будинок повинен мати будинковий лічильник. Якщо кубометри води чи кіловати електроенергії будуть якимось чином вкрадені, то за них заплатять всі мешканці будинку.
Варто відзначити, що при неналежній якості послуг за них можна не платити або платити менше. Тільки неналежну якість послуг має довести експертиза, бажано, незалежна, до того ж, оскаржувати неякісні послуги доведеться у суді. А чи багато наших громадян готові витрачати час на судову тяганину?


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ

Мітки: жкх, реформы


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх