Чи всі школярі будуть харчуватися з 1 вересня по новим нормам: стали відомі деталі

Переглядів: 1124 0 10.07.2021 в 08:00:25 Новини України
Чи всі школярі будуть харчуватися з 1 вересня по новим нормам: стали відомі деталі

Уряд передбачив перехідний період для запровадження нововведень харчування.

З 1 вересня в Україні набирають чинності нові норми харчування у школах. Однак уряд передбачив перехідний період для запровадження нововведень. Про це йдеться на сайті МОН.

Згідно з пунктом 4 постанови Уряду №305, нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня 2021 року, тобто на сьогодні постанова Кабінету Міністрів від 22 листопада 2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» є чинною та підлягає застосуванню.

Крім цього, зважаючи на об’єктивні труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проект необхідних змін до постанови №305. Зокрема, зміни передбачають встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.

На сьогодні відсутні правові підстави для здійснення заходів державного нагляду за дотриманням закладами освіти та їхніми засновниками нових норм харчування, передбачених законодавством.


Джерело: https://sud.ua

Мітки: школа, еда


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх