Чи є щастя “ у конверті ” ?

Переглядів: 1183 0 11.07.2011 в 10:06:02 Новини податкової інспекції
Чи є щастя “ у конверті ” ?

   Одним із пріоритетних завдань податкової служби є легалізація заробітної плати. Податківці Добропільської ОДПІ постійно проводять роботу щодо перевірки підприємств, організацій та установ з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати, адже кожний громадянин нашої країни має право отримувати за свою працю гідну зарплату, а згодом і пенсію.

   Позицію пересічних громадян до такого явища, як заробітна плата "у конверті” з’ясовувала податкова інспекція під час проведення анкетування за цією темою. 

   Опитуванням було охоплено 396 респондентів. 

   На питання "Чи офіційну заробітну плату Ви отримуєте?” – "Так” відповіли 338 респондентів, або 85% опитаних, 58 респондентів або 15% відповіли "Ні”.

   На питання "Чи весь розмір Вашої заробітної плати офіційний?” – "Так” відповіли 328 респондентів, або 83% опитаних, "Ні” – відповіли 68 респонденти, або 17% опитаних.

   Серед 154 респондентів, або 39% опитаних є близькі і знайомі, які отримують заробітну плату "в конверті”, 242 опитаних, або 61% відповіли про відсутність таких близьких та знайомих.

   На роботу з виплатою заробітної плати "в конверті” погодилися б 129 респондентів, або 33% опитаних, не згодні на такі умови 267 опитаних, або 67%.

   253 респонденти, або 64% оцінили виплату заробітної плати "в конверті” як негативне явище, а 143 респонденти, або 36% опитаних відносяться до цього явища позитивно.

   Тож, у котре нагадуємо роботодавцям та громадянам, які позитивно відносяться до виплати заробітної плати "в конверті”, що незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомоги, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії. Адже лише утримані та сплачені до бюджету кошти із легального заробітку – це гарантований на державному рівні захист прав і законних інтересів кожної працюючої людини.


                                                                             Відділ МРР та ЗГ



Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье


Новини по темі:


ComForm">
avatar
Наверх