Пивний алкоголізм загрожує молоді

Переглядів: 1575 5 28.03.2009 в 21:52:27 Новини місцевої влади

     Відбулося засідання міської координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, на який були запрошенні представники всіх відділів та установ, котрі займаються їх вирішенням.
«Не зважаючи на нинішні серйозні проблеми, пов’язані з кризою, ці питання для кожного з нас повинні бути першочерговими...» – підкреслив заступник Добропільського міського голови, голова координаційної ради Ігор Іванович Курдя.

   Головні питання порядку денного – «Про впровадження моніторингу вертикальної трансмісії ВІЛ від матері до дитини», «Про затвердження методичних рекомендацій щодо системи діагностики ВІЛ-інфекції у немовлят» висвітлила Надія Федотівна Другова, заступник головного лікаря з поліклінічної роботи.
   Доповідачка зазначила, що за останній рік (2008) у цій сфері вдалося досягнути позитивних результатів: покращилося технічне обслуговування, забезпечено лікарську допомогу. Зросла кількість осіб, що пройшли добровільне консультування. У 2007 році обстежилися – 0,3 %, а в 2008 – 5 % (Добропілля – 4 %, район – 1%). Та все ж таки кількість вагітних жінок з ВІЛ велика – 38 осіб. У такому випадку більшого значення набуває їхнє профілактичне лікування, щоб не зашкодити дитині.
   Інший спеціаліст – Олена Леонідівна Євженко, головний лікар наркологічної амбулаторії м. Добропілля, зауважила: «Жахливо, але серед молоді і навіть ще зовсім дітей все частіше зустрічається таке явище як пивний алкоголізм. Адже поширена невірна думка, що пиво – це не спиртне. Насправді це не так. На відміну від інших алкоголізму форм пивний алкоголізм розвивається дуже швидко. Прикро, коли на вулицях міста зустрічаєш 8-10 літнього хлопчика, який не соромлячись, не усвідомлюючи всієї шкоди для здоров’я, іде з пляшкою пива…».
   Не треба недооцінювати вплив агресивної рекламної політика виробників, розповсюджувачів пива та тютюну, яка суттєво вплинула на рівень споживання цих товарів серед української молоді.
   За результатами соціологічного опитування, проведеного в Україні за підтримки Дитячого фонду ЮНІСЕФ в середньому 68% респондентів надають перевагу пиву, обираючи напої для вечірок, та обов’язково купують цигарки. Таким чином, наша держава входити у двадцятку країн, в яких рівень розповсюдження куріння та споживання алкоголю є одним із найбільших у світі.
   Водночас, ситуацію загострює недосконалість нашого законодавства.
   В Україні пиво не входило до категорії алкогольних напоїв, тому по відношенню до нього не застосовувались нормативні акти, що регулюють рекламну алкогольну продукцію.
   Окрім цього, за даними Міністерства внутрішніх справ в Україні зросла кількість виявлених фактів порушень правил торгівлі алкогольними напоями: за дев’ять місяців 2008 року показники зросли від 1456 до 2016. В п’ятірку лідерів входять: Донецька, Запорізька, Одеська, Чернігівська та Полтавська області.
   Тому члени ради вирішили впровадити добровільну та конфіденційну акцію «Почни з себе». А в зв’язку з тим, що значно зросли випадки передачі ВІЛ-інфекції статевим шляхом (45% хворих), активізувати інформаційну роботу серед старшокласників, молоді, пропагувати здоровий спосіб життя, залучаючи новітні технології.

Юлія БУРХОВЕЦЬКА.

Источник: Новий шлях


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
5 Power • 09:50:31, 07.04.2009
Проводить с подростками разъяснительную работу почаще,да с конкретными примерами.А пока беда "где-то",а не у нас некто на эту проблему не реагирует sad
avatar
4 drakula_08 • 20:51:21, 04.04.2009
мдя бардак одним словом cool
avatar
3 vitesse • 19:47:22, 04.04.2009
1. игорь (agat)
ЕСЛИ БЫ РАЗДАВАЛИ ПРЕЗЕРВАТИВЫ БЫЛО БЫ МЕНЬШЕ ИНФИЦИРОВАНЫХ.

ЕСЛИ БЫ РАЗДАВАЛИ БЫ "zorex", МЕНЬШЕ БЫ ПИЛИ, А ШПРИЦЫ-МЕНЬШЕ КОЛОЛИСЬ.... wacko Да надо начинать с себя,было время когда женщине стыдно на людях курить было, а шалапаи по углам курили.Старших уважали и прислушивались.Надо меняться самим, тетенька продающая 14тнему пиво,своему б сыну наверное б уши оторвала (тут сейчас сразу встречное-он попросит старшего купить,так старший просто подзатыльником показал направление куда идти в сторону выхода).Просто страшно кто пенсию, если доживем, зарабатывать будет, наркоманы вымрут, алкоголики сопьются, будет весело и приККольно))) booze crazy

avatar
2 inetka • 14:18:45, 29.03.2009
"Прикро, коли на вулицях міста зустрічаєш 8-10 літнього хлопчика, який не соромлячись, не усвідомлюючи всієї шкоди для здоров’я, іде з пляшкою пива…"

Печально, когда 3-летний мальчик выпивает 0,5бут пива, а папа только посмеивается.

avatar
1 agat • 12:20:30, 29.03.2009
ЕСЛИ БЫ РАЗДАВАЛИ ПРЕЗЕРВАТИВЫ БЫЛО БЫ МЕНЬШЕ ИНФИЦИРОВАНЫХ.
ComForm">
avatar
Наверх