Велике Добропілля змінює телефони

Переглядів: 1624 4 01.03.2009 в 09:49:27 Новини району

     Новою забаганкою столичної влади в погоні за Євросоюзом стала зміна номерів стаціонарних телефонів. Це відбулася з метою переходу на Національний план нумерації України за наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 29.09.2008 р. «Про затвердження Плану переходу на перспективну систему нумерації телефонної мережі загального користування України».
   Відповідно до нього, з 5 лютого змінився порядок набору екстрених та довідко-інформаційних служб: 101 – пожежна охорона, 102 – міліція, 103 – швидка медична допомога, 109 – довідкова служба, 1508 – служба ремонтів телефонів. Але так, як одразу про це дізнається не все населення, то буде паралельно діяти телефонна лінія з старими номерами екстрених служб. «І працюватиме доти, поки люди не звикнуть до нововведення…» - зазначає директор Добропільського відділу «Укртелекому» Ігор Іванович Щолоков.
   Ми колись писали про те, що була розформована міська телефонна довідка «09» і перенесена до м. Донецька. Виникало багато незручностей, коли там не знали номерів всіх відділів підприємств, організацій, установ, вимагали повну назву установи, після чого все ж таки надавали невірний номер тощо. Тому тепер у нас відновлено довідку по місту за телефоном 2-91-11. Окрім того, нагадаю нашим читачам, щоб зателефонувати на трестівські номери, тепер треба замість «90» набрати «4» і далі чотирьох знаковий номер.
   - Ігоре Івановичу, коли завершиться зміна номерів остаточно?
   - Завершується робота по вулиці Фрунзе, залишилися вулиці, що нижче – до Залізничної. Замінити треба ще близько 500 номерів. Це плануємо зробити до 1 березня поточного року.
   - Зросли тарифи на комунальні послуги, у тому числі, і на абонентську плату для населення. Які наслідки?
   - Це призвело до того, що велика кількість користувачів відмовилася від кабельного телефонного зв’язку, адже є мобільні, а також від радіо віщання. Але є в мене і добра новина – з 1 лютого зменшився тариф за користування радіо точкою з шести гривень на три. Зважаючи на те, що ця послуга не дуже популярна, переважно нею користуються пенсіонери. Здавалося б, що таке три гривні, але для цієї категорії це має значення, зокрема, для тих у кого пенсія невелика, наприклад, «колгоспна».
   - До речі, Ви – обізнана людина у сфері технології, як вважаєте, чи шкідливі для здоров’я мобільні телефони?
   - Я Вам одразу скажу, що люба технологія шкідлива.
   Щодо мобільних телефонів, то мені одного разу попався спеціалізований журнал. У ньому йшла мова, що чи –то в Японії, чи-то в Китаї, відмовилися від користування ними. У статті говорилося, що треба їх використовувати, лише у надзвичайних випадках. Перевагу – віддавали звичайним телефонам. З того часу я намагаюся вирішувати питання, настільки це можливо, не по мобільному. Ще шкідливіші вишки, які опромінюють людей, часто вони є наслідком поганого самопочуття та онкології.
   - Дякую, Ігоре Івановичу. Бажаю Вам справитися з поставленим завданням – вдало замінити номери телефонів.


Юлія БУРХОВЕЦЬКА. Газета "Новий шлях"


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
2 Power • 19:27:33, 14.03.2009
По началу может возникнуть небольшая путанница с набором,но это явление временное и результат его оправдывает.Будем приобщатся к Европе! smile
avatar
1 Vlados • 18:14:54, 06.03.2009
Все к евро 2012)
ComForm">
avatar
Наверх