За безпеку життєдіяльності

Переглядів: 1537 1 22.09.2008 в 15:47:58 Новини місцевої влади

      Депутати захищають права громадян
Для звичайного громадянина життя не здається нині „солодким”. За визначенням науковців–політологів Україна, як і багато країн СНД, крокуючи від комунізму до демократії, опинилася в „перехідному періоді”. Демократія проголошує багато свобод і прав для людини. На сьогодні багато з них залишається діючими лише на папері.
11 вересня відбулося засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, законності, адміністративно-територіального устрою та захисту прав громадян. Під час засідання міськими депутатами було розглянуто ряд важливих питань з безпеки життєдіяльності людини.
Про охорону праці розповіла головний спеціаліст управління праці та СЗН Марина Володимирівна Псьол: „Протягом першого півріччя 2008 року на підприємствах та в організаціях міста відбулося 145 нещасних випадків виробничого травматизму та 1242 випадків невиробничого. З них одинадцять із смертельним наслідком. У порівнянні з минулим роком виробничий травматизм зменшився на 10,5 відсотка (на 4 випадки), невиробничий зменшився на 16,3 (на 203 випадки). Травматизм із смертельним наслідком зменшився на 45 випадків”.
Більшість нещасних випадків виробничого характеру сталися на підприємствах вугільної промисловості, що складає 86,2 відсотка із загальної кількості (125 випадків). Це пов’язано ще з тим, що майже всі шахти великого Добропілля не зробили атестацію робочих місць.
Голова комісії Володимир Васильович Омельченко ознайомив колег і запрошених з інформаційним листом, який надійшов від Добропільської міжрайонної прокуратури до Добропільського міського голови Віктора Трохимовича Дерипаски. У ньому повідомлялося про стан боротьби зі злочинністю за 6 місяців 2008 р. у великому Добропіллі та районі. Доповідачем підкреслювалося, що за звітний період на території м. Добропілля та району зареєстровано 467 злочинів, що на 9,4 відсотка більше аналогічного періоду минулого року. Так, кількість вбивств зросла на 8 або 266,7 відсотка і досягла рівня таких міст, як Горлівка і Дзержинськ. Спричинення тяжких тілесних ушкоджень зросло на 10 випадків або 142,9 відсотка, тобто як у Краматорську чи Єнакієвому. А по кількості пограбувань Добропілля зрівнялось з Костянтинівкою.
Такий стан речей дозволяє зробити далеко невтішні висновки, за словами адресанта, в.о. Добропільського міжрайонного прокурора Д.Сахна: зростання злочинності у місті і районі пов’язане з невиконанням Добропільським МВ вимог законодавства як при проведенні профілактики і боротьби з рецидивною злочинністю та інше, так і при проведенні дізнання і досудового слідства.
Місцеві ж депутати вкрай незадоволені таким станом речей і вирішили, що це питання потрібно розглянути на наступних засіданнях і сесії Добропільської міської ради.
Юлия Бурховецька. Новий Шлях


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
1 Vlados • 17:59:45, 24.09.2008
Нда уж, оказываются за нас ещё и борятся)
ComForm">
avatar
Наверх