Пусть цветет наш город, пусть в нем будет чисто

Переглядів: 2500 5 16.05.2008 в 01:14:24 Суспільство
     Ще в березні в Україні розпочалася, за ініціативи Президента В.Ющенка, Всеукраїнська толока з озеленення і благоустрою міст і сіл.

     Розпорядженням Добропільського міського голови створено штаб, який займається проведенням благоустрою у нашому місті. До нього увійшли спеціалісти різних служб, підприємств і громадськості.

     Кожен з нас бачив, у якому стані перебували вулиці міста після зими. До „генерального прибирання" території вирішено було залучити і приватних підприємців, і працівників усіх підприємств, розташованих у великому Добропіллі.

     Але ж наскоком все зимове сміття одразу не прибереш, та й не всі організації одразу відгукнулися. 29 березня активно попрацювали всі відділи виконкому, управління статистики, міський центр зайнятості, управління ПФУ, працівники міськвійськкомату, лікарні, водоканалу, податкової інспекції, БТІ, активісти громадських організацій „Голос громади" та „Відродження", члени Соцпартії та «Нашої України». Робота була не з легких - вирубка молодняка, винесення гілок, згрібання листя, але працювалося весело, всі намагалися зробити якнайбільше. Цього дня вантажівки здійснили більше 30 рейсів з вивозу сміття з міського парку.

     До весняної толоки 12 і 19 квітня включилися жителі Білицького, Білозерського, селища Новодонецьке, які добросовісно попрацювали на своїй території.

     Приємно було бачити, як, засукавши рукава, працював міський голова В.Т.Дерипаска, всі його заступники, секретар міської ради разом з жителями.

     Небувалими темпами цього року іде озеленення. У Добропіллі висаджено понад 400 берізок і каштанів, біля шахти „Добропільська" - 400 лип. Шахтарі поблизу навчального пункту ДП „Добропіллявугілля" посадили 30 беріз, стільки ж - приватні підприємці, а також жителі міста. Наприклад, мешканці буд.№І9 по вул. Саратовській прикрасили свій двір 40 молодими деревцями. У Білозерському зеленіють хвоєю 15 молодих ялинок, а також висаджено 230 беріз, 10 дубочків,70 лип, 20 кущів і багато квітів.

     Аналогічна робота проведена також і в Білицькому. Зокрема, лише силами колективу ЗОШ №9 висаджено 10 беріз, 18 яблунь, 11 вишень, 100 кущів. Всього ж місто поповнилося 70 берізками 200 кущами, 70 саджанцями вишні, 15 кущами шипшини і квітами.

     Слід сказати, що колективи шкіл повсякчас приділяють увагу прибиранню території. Тому поблизу шкіл завжди чисто і затишно. Непогано б і нам, дорослим, навчитися у дітей утримувати у порядку територію, закріплену за підприємствами і організаціями, а також двори будинків.

     Окрім того, мала нагоду зайвий раз переконатися: „Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять".

     Скільки бруду у місті „завдяки" нам, жителям! Хто, як не ми, наші діти, ламають дерева, руйнують лавочки, знищують те потрібне , що робиться для них. Треба навчитися цінувати працю кожного і намагатися залишити після себе щось корисне, а не бруд і руйнацію.

     „Голос громади" звертається до представників політичних партій із закликом до співпраці, до спільної діяльності на благо нашого міста. Тільки тоді ми, всією територіальною громадою, зможемо зробити життя в місті кращим, комфортабельнішим і затишнішим. Адже 2008-й - рік, ювілейний для Добропілля, і воно має зус¬тріти своє 55-річчя оновленим, благоустроєним!

Світлана ЛУГАНСЬКА.голова ДМГО „Голос громади".

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
5 Vlados • 13:57:17, 23.05.2008
Так если бы быи условия в парке, хотя б атракционы, ведь хозяина нет, земля района, постройки города, кабель спёрли,а Норовилов и в ус не дует....

Так что давайте скинемся и выкупим парк:))))))))) И кто нам не нравится пусктаь не будем:)

А вметсо плакатов я предложил в исполкоме природные камни поставить, а урны в землю вкопать и тоже задекорировать, но воз и нынче там....

avatar
4 kazak60 • 21:57:07, 22.05.2008
Урны сопрут,плакатами будут распаливать.И вообще за вход пора и платить-хотим отдыхать КУЛЬТУРНО нагадивши под себя.
avatar
3 Vlados • 12:22:01, 22.05.2008
Ну загнали бы, а через неделю мусора опять горы, необходимо урны ставить и различные плакаты рисовтаь, чтоб дошло что мусорить не етсь хорошо...
avatar
2 kazak60 • 22:06:24, 21.05.2008
Вот загнать бы наших ребят в погонах-и всем бы выдать грабли,кто-бы в этот момент отдыхал wacko Если бы была и я-пришлось бы убирать(хотя свой мусор ВСЕГДА убираем).И вот так несколько раз.НАШ ПАРК ПРОСТО СИЯЛ-БЫ tongue
avatar
1 WOLF • 21:35:37, 20.05.2008
"...біля шахти „Добропільська" - 400 лип."
Вот только эти липы были посажены два года назад и ни одна не уцелела. Сломали все.
ComForm">
avatar
Наверх