$1600 за ухилення від військової служби: затримано воєнкома, адвоката та підприємця

Переглядів: 1198 0 15.07.2021 в 09:00:39 Новини України
$1600 за ухилення від військової служби: затримано воєнкома, адвоката та підприємця

У Миколаєві викрито військового комісара одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, адвоката та місцевого підприємця на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, військовий комісар організував групу осіб, до якої входили член Ради адвокатів Миколаївської області та підприємець, з метою отримання від призовників, резервістів та інших військовозобов’язаних неправомірної вигоди за вплив на прийняття службовими особами військових комісаріатів міста рішень щодо непроходження військової служби. Адвокат, діючи всупереч професійним обов’язкам, повідомляв особам, які зверталися до нього за юридичною допомогою щодо порядку проходження військової служби, що єдиним шляхом ухилення від неї є надання неправомірної вигоди. Він отримував від них грошові кошти та через іншого посередника - підприємця передавав військовому комісару, який, користуючись авторитетом серед колег, чинив тиск на прийняття ними рішень.

Всіх трьох підозрюваних затримано під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 1600 доларів США в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та  обрання запобіжного заходу.

У ході досудового розслідування задокументовано два епізоди злочинної діяльності групи осіб. В іншому випадку, який мав місце  у червні 2021 року, вони  отримали 1800 доларів США за вплив на прийняття службовими особами військових комісаріатів рішення щодо непроходження особами військової служби у Збройних Силах України.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх