Жителям Доброполья о гепатите

Переглядів: 1837 0 20.10.2017 в 10:00:06 Новини охорони здоров'я
Жителям Доброполья о гепатите

Останнім часом все частіше згадується таке захворювання, як гепатит.

Зазвичай воно проявляється симптомами, характерними для грипу: втома, головний біль, втрата апетиту, нудота або блювота, підвищення температури до 38.8 С. При погіршенні стану може з'явитися жовтяниця (шкіра, а також білки очей стають жовтого відтінку), сеча коричневого кольору, безбарвний кал, біль і здавленість у правій руці. Але іноді бувають випадки, коли хвороба протікає безсимптомно.

Як уникнути зараження вірусами гепатиту?

Запобігти зараженню можна поставивши перепону на шляху передачі вірусу.

При гепатиті А - це, перш за все, гігієна. Ретельно мийте руки з милом під проточною водою після туалету, зміни дитячих памперсів, а також перед приготуванням і вживанням їжі. Це є найважливішою мірою в запобіганні зараження гепатитом А. Привчайте своїх дітей мити руки. Міняйте дитячі памперси на поверхнях, які можна легко помити і продезінфікувати (наприклад, 1 столова ложка побутового відбілювача на літр води). Пийте воду тільки з дозволених джерел.

При гепатитах В і С - це захист від зараження крові будь-яким способом, а також захищені статеві контакти. Не вживайте наркотики. Не діліться своєю жувальною гумкою. Не контактуйте з відкритими ранами, порізами, опіками і кров'ю зараженої людини. Користуйтеся тільки своєю бритвою, зубною щіткою, манікюрними ножицями. Пройдіть вакцинацію від гепатиту В, якщо ви перебуваєте в зоні ризику, порадьтеся з лікарем. У групі ризику знаходяться медичні працівники, зубні техніки, наркомани, люди з вірусом імунодефіциту людини.

І пам’ятайте - Ваше здоров’я в Ваших руках! Не нехтуйте простими істинами! Бережіть себе і своїх дітей!


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх