Выездной семинар школьных организаций Доброполья: "Лидер в обучении, лидер в соревновании, лидер в школьной жизни"

Переглядів: 797 0 27.02.2014 в 18:29:17 Суспільство
Выездной семинар школьных организаций Доброполья:
   27 лютого в Ганнівській ЗОШ відбувся виїзний семінар шкільних організацій Святогорівської, Добропільської, Ганнівської, Золотоколодязької  шкіл з методистами Донецького обласного дитячо-молодіжного  центру.
   В програмі семінару були презентовані проекти Центру, які охоплюють різні напрямки роботи для розвитку творчих та лідерських здібностей молоді.
   Лідерами не народжуються, лідерами стають. Лідерська обдарованість - це і володіння якоюсь цінністю, важливою для суспільства, і видатна здатність встановлювати конструктивні взаємовідносини з іншими, як з однолітками, так і з людьми старшого віку. Лідерство характеризується, перш за все, зверненням на людину і має безпосереднє відношення до механізмів людських стосунків. Воно  полягає в умінні бачити і використовувати особливості індивідуальності іншої людини, її особистісні і інтелектуальні ресурси.
   Одним з важливих навиків лідера є вміння спілкуватися. Геніями спілкування є люди, які володіють душевним спокоєм, почуттям гумору, непідробним інтересом до людей, артистизмом, позитивною енергетикою і вмінням при цьому провести агресивну атаку, сказати «ні» нікого при цьому не образивши.
   Навчання через практику, навчання через участь – важливі інструменти для становлення особистості підлітка, здатного для саморозвитку й конструктивної взаємодії з однолітками.
   Дуже сподобалася учасникам  семінару ділова гра «Рицарі круглого столу», яка вчить дітей працювати в команді, швидко орієнтуватися  в питанні вирішення проблем.

   Всього в заході прийняло участь 40 старшокласників.

Всі учасники отримали тільки позитивні емоції від спілкування і висловили побажання проводити такі зустрічі частіше.
Источник: http://dobrrda.gov.ua

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх