Волонтерський рух набирає обертів

Переглядів: 1178 8 13.12.2011 в 17:02:31 Суспільство
Волонтерський рух набирає обертів

Волонтерство є досить поширеним явищем в сучасному світі. За даними європейських моніторингів, більш ніж половина дорослого працездатного населення задіяна до волонтерського руху, а це означає в ціннісному аспекті, що допомагати іншим, бути соціально активним та займатися суспільно корисною справою є престижною. Поняття "волонтер", англійського походження, як відомо, дослівно перекладається як доброволець. В розвинутих країнах сучасного світу майже кожна громадська або соціальна організація співпрацює з волонтерами-добровольцями. Йдеться про людей, які присвячують свій вільний час, сили, енергію на подолання соціальних, психологічних та інших проблем представників різних груп населення. Ця діяльність здійснюється на добровільній основі. В правовому аспекті даний вид діяльності спирається на Всесвітню декларацію волонтерства, де зазначено, що всі люди мають право вільно присвячувати час, талант, енергію іншим людям за допомогою індивідуальних і колективних акцій, не очікуючи винагороди. Зазначений правовий документ в ціннісно-орієнтуючому сенсі звучить як заклик до дій для свідомих, соціально-зрілих людей.

Згідно із Загальною декларацією волонтерів, в Україні "волонтерство" визначено як добровільний вибір громадян, що відображає їх особистісні погляди та позиції. Разом з цим, "волонтерство" розглядається як активна участь людей в громадському житті країни, зокрема, участь громадян у соціальному житті громадських організацій та державних структур, що сприяє покращенню якості життя в загальному сенсі, особистісному росту та поглибленню відчуття солідарності; реалізації основних людських потреб на шляху побудови більш справедливого та мирного суспільства; економічному та соціальному розвитку.

Саме участь у волонтерському русі дає можливість молоді самореалізуватися, з однієї сторони, та відчути себе причетними до участі у державних справах.

Добропілля шахтарське місто з багатими традиціями та славною історією, яке має величезний потенціал та можливості для розвитку і популяризації волонтерського руху та залучення молоді до вирішення соціальних проблем міста, організації та підтримці культурних та спортивних подій, акцій, фестивалів. З метою розвитку та популяризації волонтерського руху, як однієї з найбільш ефективних форм роботи з молоддю, відділ у справах сім’ї та молоді Добропільської міської ради спільно з громадською молодіжною організацією ,,Добро” розробляє Програму розвитку волонтерського руху на території м. Добропілля. Програма буде складатися з двох невід’ємних частин: теоретичної та практичної. Теоретична частина – це серія занять (тренінги, творчі майстерні, семінари, дискусії), які допоможуть учасникам навчитися всього, що повинен вміти волонтер, будуть розвивати найкращі якості, стануть платформою для практичної волонтерської діяльності. Практична частина – це можливість реалізувати отриманні знання, навички. Це участь у міських масових заходах, акціях, створення власних соціальних проектів, співпраця зі ЗМІ, робота з Інтернет-ресурсами, активна участь у розвитку волонтерського руху на території міста.

Всіх бажаючих, які також прагнуть до самореалізації й саморозвитку запрошуємо до співпраці, звертатися можна за адресою: м. Добропілля, вул. Комсомольська, буд. 83, каб. 502. тел. 2-55-79.

Або до Орос Володимира 050 935 98 35 чи пишіть на електронну адресу [email protected].




Начальник відділу

у справах сім’ї та молоді

Добропільської міської ради

Олексенко А.С.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
8 Анна • 22:36:17, 17.12.2011
вообще то, хочу внести ясность, волонтерское движение будет организовано в первую очередь с целью пропаганды здорового образа жизни, для этого и участие в акциях, фестивалях, других городских мероприятиях. Но для начала с ребятами будут проведены тренинги, причем квалифицированными специалистами. И если ребята научатся сами создавать проекты социального значения для нашего города, чем плохо?
avatar
6 STIG • 18:28:03, 14.12.2011
Значит, кто не волонтёр, тот на лавочке пиво пьёт? Прямо как монолог из фильма "Игла" : "люди делятся на два типа - одни сидят на трубе, а другим нужны деньги". По ходу интересна жизненная цель - через 5 лет стать успешным бизнесменом, как предел мечтаний западного обывателя. Для меня волонтёр - это человек, делающий социально полезную работу без прицела на возможные дивиденды, получающий моральное удовлетворение от осознания своей полезности обществу, не обращающий внимания на то, что в обывательском сознании он просто еб...тый. И при чём тут бизнес?
avatar
7 Vlados • 11:55:24, 15.12.2011
Так ты волонтер? smile Бизнес тут не причем абсолютно, это при желании
avatar
5 MorganaDeath • 18:22:45, 14.12.2011
и снова "тролли интернетовские" атакуют
avatar
4 Vlados • 10:11:51, 14.12.2011
СТИГ а что лучше на лавочке пиво пить? smile волонтер через три пять лет может стать успешным бизнесменом, в этом и вся суть. обучение, практика и потом выпуск в жизнь. а грантоедство это когда просто проводишь никому ненужные мероприятия за деньги фонда
avatar
3 Мазепа • 19:41:06, 13.12.2011
Quote (STIG)
Не представляю что общего


Бесплатная рабочая сила
avatar
2 STIG • 19:14:21, 13.12.2011
Не представляю что общего у "Це участь у міських масових заходах, акціях, створення власних соціальних проектів, співпраця зі ЗМІ, робота з Інтернет-ресурсами" с волонтёрством. Желание засветиться, пропиариться, привлечь к себе внимание, а к своему проекту - деньги... Есть такое понятие "грантоежка",
avatar
1 MorganaDeath • 19:01:01, 13.12.2011
да! вперёд! активнее, молодежь!!
присоединяемся!!!!!!!!!!!!!!
ComForm">
avatar
Наверх