Водокористувачі, які не є платниками збору за спеціальне використання води

Переглядів: 1424 0 07.08.2012 в 00:32:45 Новини податкової інспекції
Водокористувачі, які не є платниками збору за спеціальне використання води
 З 1 липня 2012року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення деяких податкових норм» від 24.05.2012р. № 4834, який доповнив  статтю 323 пункту 323.2  таким змістом, що водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку не є платниками збору за спеціальне використання води.
Під терміном "санітарно-гігієнічні потреби" слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані".
Таким чином, якщо юридична особа, фізична особа - підприємець та платник єдиного податку використовує воду виключно на "санітарно-гігієнічні потреби" , то вона не є платником збору  за спеціальне використання води починаючи з 1 липня 2012року.



Сектор взаємодії
із ЗМІ та громадськістю                                          
Добропільської ОДПІ 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх