Від одного пориву ревнощів до семи років позбавлення волі

Переглядів: 1275 0 10.11.2012 в 16:36:03 Новини поліції
Від одного пориву ревнощів до семи років позбавлення волі
   До 7 років позбавлення волі засудив Добропільський міськрайсуд 38-річного місцевого жителя, який в пориві ревнощів заподіяв своїй співмешканці тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили її смерть.

   Підсудний проживав з жінкою в одному із сіл Добропільського району. Співмешканці ніде не працювали, заробляли на життя випадковими заробітками, надаючи платні послуги односельцям по господарству.

   В один з осінніх днів подружжя вживало спиртні напої. Увечері нетвереза жінка вирішила піти до односельця, щоб уточнити, коли саме їй з чоловіком приходити на господарські роботи. Чоловік залишився чекати в оселі, проте за півгодини, не дочекавшись співмешканки, пішов її шукати. Назустріч йому йшов той самий односелець, до якого пішла його дружина. Той попросив, щоб він поквапився і забрав з його будинку свою співмешканку.

   Жінка лежала на дивані, перебуваючи у неадекватному алкогольному стані. Підсудний, побачивши таку картину, розлютився і в пориві ревнощів став бити її руками і ногами, а потім повів додому. По дорозі жінці стало зле, а наступного дня їй викликали карету швидкої допомоги. За кілька днів вона померла в міській лікарні від ускладнень, що виникли від отриманої закритої черепно-мозкової травми.

   Працівники міліції затримали підозрюваного, на якого вказали свідки злочину, жителі цього ж села. Чоловік розповів правоохоронцям обставини і причини своєї поведінки, проте наслідки були вже необоротні.

   Дії ревнивця були кваліфіковані за ч. 2 ст. 121 КК України, як умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілої.

   До пом'якшувальних покарання обставин суд врахував дачу підсудним правдивих свідчень, а також те, що саме підсудний ініціював виклик медиків для надання допомоги потерпілій, що свідчить про те, що він не бажав настання негативних наслідків.

   Також суд врахував особу підсудного і порахував призначити йому мінімальне покарання, в межах санкції ч. 2 ст. 121 КК України, у вигляді 7 років позбавлення волі, яке буде достатнім для його виправлення, усвідомлення скоєного і попередження нових злочинів.


Наталія Гентюк 
Прес-служба Добропільського МВ ГУМВС України в Донецькій області 

Источник: http://doneck-mvs.gov.ua

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх