В городе Белицкое открыта мемориальная доска, посвященная памяти воина-афганца

Переглядів: 769 0 18.02.2014 в 23:19:30 Суспільство
В городе Белицкое открыта мемориальная доска, посвященная памяти воина-афганца
   Перший заступник Добропільського міського голови Ігор КУРДЯ взяв участь в урочистих заходах, що відбулись 14 лютого у м. Білицьке з нагоди відзначення 25-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану.
   Урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки, присвяченої пам’яті  воїна-афганця Володимира ШВЕЦОВА, відбулась біля ЗОШ № 10 м. Білицьке. 
   Рядовий, старший стрілець прикордонних військ Володимир Павлович Швецов 1963 р.н. неодноразово брав участь у бойових операціях та проявив високі морально-бойові якості. Він загинув 22 травня 1985 року в результаті мінометного обстрілу. За мужність і стійкість нагороджений орденом Червоної Зірки (посмертно). 
   «Глибока вдячність всім тим, хто у важких умовах бойового життя, далеко від дому, зберіг вірність військовій присязі. Для молодого покоління Ви, ветерани афганської війни, є продовжувачами славних бойових традицій наших предків, приміром беззавітного служіння Батьківщині, вірності високим ідеалам добра і справедливості. Вічна пам'ять воїнам, які загинули, до кінця виконавши свій військовий обов'язок!» - промовив Ігор Іванович та зазначив, що згідно Указу Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА 2014 рік в Україні проголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав.
   В урочистій церемонії також взяли участь Білицький міський голова Олександр ЗАВАРЗІН, заступник міського голови Геннадій РОМАНЕНКО, голова Добропільської міської ради ветеранів Афганістану Олександр ОСТРОГЛЯД та голова Добропільської міськрайонної організації «Всеукраїнський союз ветеранів Афганістану» Валерій УРЯДІН.
   Опісля урочистої церемонії з метою вшанування мужності, самовідданості, вірності військовому обов'язку воїнів-інтернаціоналістів, призваних до лав Радянської Армії з України, відбувся мітинг біля пам’ятного знаку загиблим в Афганістані.
   Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх