В Добропольском районе состоялись мероприятия «Афганистан: НЕ потерян и не забыт» + ФОТО

Переглядів: 1124 0 14.02.2014 в 19:49:15 Суспільство
В Добропольском районе состоялись мероприятия «Афганистан: НЕ потерян и не забыт» + ФОТО
   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 25-ї річниці виведення радянський військ з Республіки Афганістан, в рамках реалізації завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій (у контексті проголошення 2014 року – Роком учасників бойових дій на території інших держав), 15 лютого традиційно в районі пройшли урочисті заходи, присвячені 25-й річниці виведення військ колишнього СРСР з республіки Афганістан, за участю керівництва райдержадміністрації, районної ради, ради ветеранів району, воїнів – афганців, сільських, селищного голів, лідерів політичних партій і громадських організацій, громадськості. 
   В рамках проведення заходу відбулися урочисті збори та покладання квітів до пам’ятника воїнам –афганцям в м. Добропілля; мітинг в с. Добропілля; проведено панахиду за померлими воїнами-афганцями в Свято-Успенській церкві в с. Добропілля; покладання квітів на могилу померлого воїна – афганця Івана Лисенка в с. Криворіжжя; а потім в кафе с. Добропілля відбулася концертна програма «Афганистан: не потерян и не забыт». Спонсорську допомогу в організації вечора пам'яті надали приватні підприємці.
   «Ви є особливими людьми в нашому суспільстві, які подають справжній приклад для молоді, уособлюючи своїм життям і діяльністю одвічні людські цінності: мужність, порядність, взаємодопомогу, справжню чоловічу дружбу та повагу до людей. Нам важливий ваш приклад, ви – взірець для прийдешніх поколінь. Підписання Главою держави акта про оголошення в Україні 2014 року Роком учасників бойових дій на території інших держав свідчить про значну увагу Президента до вирішення проблем учасників локальних війн та військових конфліктів, передусім до ветеранів-афганців. Ви достойно виконували свій військовий обов’язок перед державою, будучи за тисячу кілометрів від рідної землі. Ваш героїзм ми пам’ятаємо і шануємо по сьогодні» - сказав, вітаючи афганців, голова райдержадміністрації Ю.Середа.
   «Шановні воїни – інтернаціоналісти! 2014 рік проголошено Президентом України - Роком учасників бойових дій на території інших держав, проведений захід – данина пам’яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни. 15 лютого у житті колишніх військових, які пройшли дорогами Афганістану, навіки залишиться як день пам’яті про чужу і жорстоку війну. Ваше  життя  і  ваш  ратний подвиг  гідні  наслідування. Сподіваємось, що й надалі воїни-афганці братимуть активну  участь  у  військово-патріотичному  вихованні  підростаючого покоління» - зазначив у своєму виступі голова районної ради М. Гапич.
   В школах району в ці дні пройшли «уроки мужності» та зустрічі воїнів -«афганців» зі школярами.
На території району проживає 46 воїнів – інтернаціоналістів. Всі ветерани війни в Афганістані входять до складу громадської організації «Ветеранів Афганістану Добропільського району», яка створена у вересні 2013 року (голова організації Володимир Лобас). Мета створення організації: координація зусиль ветеранів афганської війни, сімей загиблих, їх об’єднання для захисту політичних, економічних, соціальних прав, надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги членам організації.
   Источник: http://dobrrda.gov.ua

Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх