В Доброполье проводится работа по преодолению детской безпризорности

Переглядів: 1157 0 27.03.2014 в 20:57:40 Новини району
В Доброполье проводится работа по преодолению детской безпризорности

   На засіданні чергової LІІІ (53-ї) сесії Добропільської міської ради, яка відбулась 26 березня, було заслухано інформацію начальника служби у справах дітей міської ради Оксани ЧУЛКОВОЇ про хід виконання «Програми подолання дитячої бездоглядності в м. Добропілля на 2012-2016 роки» у 2013 році.
   У рамках зазначеної програми в місті проводиться робота за різними напрямами. Так, з метою забезпечення права дитини на виховання в сім’ї, у 2013 році під опіку/піклування влаштовано 23 дитини з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування, 2 дитини усиновлено, 3 влаштовано в прийомну сім’ю. На разі під соціальним супроводженням спеціалістів Добропільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться 5 прийомних сімей, в яких виховується 10 прийомних дітей.
   З метою запобігання дитячої бездоглядності постійно удосконалюється система взаємного інформування між службою у справах дітей, сектором кримінальної міліції у справах дітей, відділом освіти міської ради, Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, навчальними закладами стосовно дітей, які не навчаються, скоїли правопорушення, схильні до бродяжництва, жебракування, вживання алкогольних та наркотичних речовин. Проводяться спільні інспектування сімей, в яких виховуються такі діти, з батьками проводяться профілактичні бесіди. У 2013 році адміністраціями навчальних закладів було підготовлено 21 подання до СКМСС щодо притягнення батьків до відповідальності за невиконання батьківських обов’язків.
   З метою ранньої профілактики сімейного неблагополуччя здійснюється супровід сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Протягом 2013 року під соціальним супроводом спеціалістів ЦСССДМ перебувало 274 родини, в яких виховується 540 дітей.
   Вже традиційними стали профілактичні рейди «Діти вулиці», «Сім’я» «Урок», які проводяться службою у справах дітей, відділом освіти, СКМСС, ЦСССДМ з метою виявлення безпритульних та бездоглядних дітей.

   Источник: http://radadobropillya.org

 


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх