В Доброполье прошёл семинар-практикум

Переглядів: 1333 1 08.11.2011 в 13:05:02 Суспільство
В Доброполье прошёл семинар-практикум

Щорічно проводяться спільні заходи для користувачів бібліотек та заходи з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників. Цього року семінар-практикум «Православна просвіта методами ігрової діяльності», що пройшов 28 жовтня в  бібліотеці ДМЦХПП, об'єднав працівників бібліотек та духовних центрів не тільки міст Красноармійськ, Родинське, Димитрове, Добропілля, а й Слов'янська, Макіївки, Маріуполя, Донецька. Ведучі семінару Новикова С.К. та Мірошниченко О.М., презентували практичний посібник з ігрової діяльності в роботі з православного виховання та  одразу запропонували  взяти участь  у іграх, які вже впроваджували в своїй практиці  і хотіли би поділитися досвідом з колегами

Формування етичного і духовного клімату, в якому живе народ є одним з тематичних напрямків роботи публічної бібліотеки. Бібліотекарям інколи важко зорієнтуватися в матеріалах з духовної культури, організувати роботу з формування духовно-етичних якостей особи, та і самим читачам важко розібратися у всіх тонкощах православ'я. Але Добропільській міській ЦБС пощастило мати друзів-партнерів з бібліотеки Дитячого методичного центру християнської  православної просвіти у м. Красноарміськ. Саме це партнерство допомагає бібліотекарям ЦБС вести роботу з православною літературою, з формування у дітей та молоді ціннісних орієнтирів і моральних норм, заснованих на культурно-історичних і духовних традиціях.


Щорічно проводяться спільні заходи для користувачів бібліотек та заходи з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників.  Цього року семінар-практикум «Православна просвіта методами ігрової діяльності», що пройшов 28 жовтня в  бібліотеці ДМЦХПП, об'єднав працівників бібліотек та духовних центрів не тільки міст Красноармійськ, Родинське, Димитрове, Добропілля, а й Слов'янська, Макіївки, Маріуполя, Донецька. Ведучі семінару Новикова С.К. та Мірошниченко О.М., презентували практичний посібник з ігрової діяльності в роботі з православного виховання та  одразу запропонували  взяти участь  у іграх, які вже впроваджували в своїй практиці  і хотіли би поділитися досвідом з колегами.

Учасники створили  групи й активно працювали з завданнями,  одночасно оволодівали знаннями та набували практичних навиків проведення заходу.  Однією з властивостей таких ігор є те, що вони розраховані на різні вікові та соціальні рівні гравців. Вправи  різні за складністю можна підібрати  як для дітей, юнаків, так і для дорослих.  Та і відкрити багато нового та пізнавального можуть учасники саме з інформації, що розкривається в грі.


Всі учасники семінару отримали від ДМЦХПП примірники періодичних православних видань «Друзья», «Голубка», «Шишкин лес» та практичний посібник «Православное просвещение методами игровой деятельности». Ці матеріали рекомендуються для використання тим, хто займається православною просвітою, вихованням та освітою, викладачам воскресних шкіл, та всім хто, піклується про морально-етичне становлення людини.

Цього року  відвідали семінар  завідуюча МБВ Добропільської міської ЦБС Копатько В.Є., зав. відділом обслуговування ЦМБ Козачук І.О., бібліотекарі: ЦМБ - Хоружий Т.М. та бібліотеки – філії № 4 - Алтанець В.І. Я гадаю, що мої колеги  підтримають мене, якщо скажу, що робота з православної просвіти може бути цікавою, захоплюючою, пізнавальною та активною.

Копатько Вікторія,зав. МБВ ЦБС, dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 Simply_Olya • 18:34:35, 08.11.2011
НЕ в Доброполье прошел семинар-практикум, а в библиотеке ДМЦХХП (Детский методический центр православного просвещения), который находится в Красноармейске.
ComForm">
avatar
Наверх